Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 29 maj 2007

MENTALVÅRD Nr. 4

Av Bengt - 29 maj 2007 11:30


Mycket otrevligt!


Ska denna gång i smidandet om mentalvård smida tre mycket känsliga saker för mig under mitt mentalvårds arbete!

Den första var när jag fick vårda en skol och lekkompis från skoltiden och som jag inte sett på länge för än här på så kallade ”stormen” !
Han hade haft  samlag med sin mor, men det tvistades om det var modern eller han som hade börjat att inleda detta. En gång rymde han från utearbetet  i kolgården med en yxa i handen. Var hemma och hämtade pengar hos sin mor varefter han blev gripen på färjan till Danmark. Av poliser förd tillbaka där jag fick ta emot honom och se till att han blev inlåst i ett rum eller rättare sagt cell.
Det andra var när jag nere i kulverten som förband alla avdelningar möte en vacker flicka.
Det var en flicka jag umgåtts med och haft det ”lite” intimt med när jag var 16 år. (Ta det som ni vill!) Hej Bengt sa hon glatt, vad roligt att träffa dig här! Något som absolut inte var roligt för mig utan bara vemodigt!
Hon hade hamnat där på grund av lösdriveri och prostitution. Hon bönade och bad att vi skulle träffas någon gång igen alltså medan hon var patient. Men det var helt förbjudet att ha några sådana kontakter med patienterna vilket var svårt att få henne förstå.
Det tredje var när jag var med att ta emot en patient som hade mördat ett litet barn på grund av svartsjuka i förhållandet till modern. Denna moder var jag närmare bekant med! Så det var riktigt otäckt att ta emot honom och vara med att leda in honom på ett enkelrum.
Han hade ett stort vackert helskägg som han var  väldigt rädd om. En dag blev jag beordrad att raka av honom det skägget. Något jag var tvungen att göra mot min vilja. För att kunna göra detta måste han få på sig en tvångströja. Ett plagg av grovt tyg och som en bakomvänd väst med påsydda väldigt långa armar som patienten som man satte på patienten och kunde vira armarna runt honom. Fastsatt i en stol med ett bälte kunde jag så först klippa av skägget innan jag rakade honom.
De där bältena hade en stor metall knapp som man satte på piggen som gick upp genom hållet för att ställa in  hur mycket man måste dra in på bältet. Till denna knapp hade man så en nyckel för att kunna öppna bältet igen. Ja vi vårdare blev också kallade ”nyckelpigor” av patienterna för vi bar på oss en nyckelknippa med bl. fyra nycklar och en visselpipa. Två nycklar till dörrarna, en nyckel till fönstren och så en som var till dessa bälten.


Fortsättning : Klicka här!


P.s Eftersom bland alla som hälsat på, ingen avrått mig att sända brevet, så gör jag det! D.s

 
ANNONS
 
nette

nette

29 maj 2007 17:47

Men oh snälla du, hur har du orkat med allt detta, du kan ju inte varit gammal då, vilken arbetsmiljö det måste varit.
Nu du kommer nog snart sommaren, det börjar bli varmare ute *L*
kramelikramis

http://www.av-eriksson.se

 
stina

stina

29 maj 2007 18:38

Tack, för att du tänker på mig! Det blev lite jobbigt idag.

Du har då varit med om starka saker du...Hm!
Kram Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
stina

stina

30 maj 2007 08:42

Men du Bengt, vännen! Det fattar du väl att jag svarar DIG!
Jag svarar alla, men dig MÅSTE jag bara svara!
*fniss*
Tack, för storkramen. Den klämde.:-)
Ska bli kul med din beskrivning av dig själv.
Ser jag fram emot.:-)
Kram Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se