Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 31 maj 2007

MENTALVÅRD. 5!

Av Bengt - 31 maj 2007 13:54


 Dags för lite mer roligt, el var det?


Först ska jag nu först smida några ord om tiden som var före min tid på mentalsjukhus.
Dock inte med mer än något, några decennier tillbaka.
Då kunde en maka/ make få satt sin äkta hälft  på ett sånt här dåvarande ”dårhus” och som anklagelsen kunde lyda:  ”Snarkar och pratar i sömnen”!
Något tidigare på sjukhuset för så kallade ”idioter” och dylikt där behandlingen exempelvis kunde vara att ”idioten” sattes i en slunga eller sorts karusell. Där slungades han/hon tills kräkning uppstod. Med kräkningen skulle sjukdomen försvinna ut ur kroppen.
Många gånger kunde intagningen ske på dårhusen av anledningar som när det gällde pengar och dylikt. Men sådant skedde säkert på min tid också. Läs Strimbergs ”Fadern”!
Vem var det många gånger som var mest sjuk? Läkaren eller patienten?

Men nu tillbaka till vad jag själv varit med om och något av det som kunde ses som lite roliga händelser.
Denna händelse var väl inte direkt rolig när den hände utan först efteråt. Det var en patient som gick under namnet ”Smygande stryparen” bl. annat för att han alltid smög och det gick inte att höra när  han smög. Stryparen för han mördat genom att strypa.
En dag satt vi skötare och spelade kort i dagrummet som vi ofta gjorde. Rätt som det var kände jag ett kraftigt tag av ett par händer runt min hals. Jag stirrade på de andra vårdarna som satt helt lugnt kvar med sina kort. Summa tre stycken. Hur som helst kom  jag upp i stående ställning och luften började ta slut och snart skulle det bli panik om jag inte fick hjälp.
På något vis fick jag ett nacksving (som jag en gång lärt mig) på honom och han dansade över mig ner på golvet samtidigt som han släppte sig grepp om min hals. Andfådd skakande och stammande undrade jag varför jag inte fått hjälp. Svaret: Vist skulle vi ha hjälpt dig! Men vi ville ju bara se hur du skulle klara av det först! Alltså när jag nästan var död då. Blev min kommentar.
Patienterna skulle rakas och klippas. Vi hade ingen frisörsalong. Det var vårdarna som skulle ombesörja sådant på avdelningarna. Det var många patienter som hade skurit av sig pulsådern när de hade fått tag i sådan verktyg.
Vi använde gammaldags rakkniv på denna avdelning. Men den måste man ju lära sig att använda. Det gick till så att vi blåste upp ballonger som vi sen tvålade in. Med rakkniven tog vi så bort tvållöddret. Oj vad ballonger som gick åt! Men till sist lyckades man att ta bort allt tvållödder från ballongen. När man upprepat de en del gånger utan att någon ballong smällt, då fick man börja raka patienterna.


Fortsättning: Klicka här!

 
ANNONS
 
stina

stina

31 maj 2007 14:17

Nu tänker jag på två saker:
1."före min tid på mentalsjukhus"...Hur låter det?
Jo, precis som när jag säger;
"-När jag var på psyk"...
-Har du varit på psyk?
- Nä, alltså...Jag menar, att jag JOBBAT där!...fattar du, vännen! Undrar hur många som tror att jag legat inne på psyk.*fniss* Men de kan de gott få tro i så fall. hehe...Grr!

2.Det där nacksvinget...Använder du det när du dansar bugg? I så fall måste du vara en hejare på det.*s*


Nä, men alltså...Tur att man inte fått uppleva gungan och stryparen. Det räcker med det som är.
Kram Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
Smeden

Smeden

31 maj 2007 14:30

Denna gång Stina säger jagh bara så här:
Detgjorde jag faktiskt men mer säger jag inte för då blirjag tvungen att berätta allt om min dans. Det får bli något i framtiden! den andra frågan fick jag plötsligt ett stort häftpåster över munnen!
Kram igen!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
nette

nette

31 maj 2007 16:11

Jaha, bugga kan du också, undrar om det är något du inte kan *L*
Ha det nu megagott och var rädd om dig.
kramis

http://www.av-eriksson.se

 
Smeden

Smeden

31 maj 2007 16:39

Stina! Stina om du bara viste hur mkt jag inte kan!!!! Jag har försökt lära mig sticka för att ha när jag arbetat om nätter.
Men den som kan lära mig det måste vara världens Bäste lärare. Jag ville kunna svetsa, men det har jag misslyckats helt med.
Jag ville kunna slå upp murputs som en murare. och så kan jag hålla på tills du tröttnar. Men i min livshistoria har dansen varit av stor betydelse i både det ena och det andra. Men jag började dansa som ett mycket mycket litet barn!
En gång till kram!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
stina

stina

31 maj 2007 16:58

Men du, käre Bengt! Nu svarade du ju på nettes inlägg och kallar henne för Stina.
Jag ska nog inte gå in hit så ofta om du blir så blinD. HAHAHAHAHAHAHAHA...KRAM stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
Smeden

Smeden

31 maj 2007 17:11

Nette! Förlåt mig! Man blir lite yr i huvudet så som vi håller på och skojar!
Men när jag sen tittar på namnetså förstår jag att det varjust du som kommentera när det gäller dans! Jag är glad för att du tittar in i smedjan. Så vill jag säga här till er andra: Nette har kommit tillbaka till sin Kurrilinas blogg som är bra!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
stina

stina

1 juni 2007 10:59

Hoppas Bengt ligger ute i solen och njuter!
Kramiz

http://hemmapalandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se