Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 7 juni 2007

PÅ SKOLBÄNKEN IGEN 3!

Av Bengt - 7 juni 2007 14:44


Första avsnittet: Klicka här!


Avslutning på denna skoltid, sen blev det sjuksköterske utbildn.!


Så ska jag avluta denna tid på folkhögskolan. Ge förklaringen varför jag kunde komma in på sjuksköterskeskolan.

 Då jag sedan jag började arbeta på mentalsjukhus hade jag ju läst många böcker i psykologi, psykiatri och sociologi, så allt som kunde beröra det ämnet var ju enkelt för mig. Vad det gällde fysik som jag fick premie förra året hade jag mkt kunskap i genom vad min fader hade lärt mig, så det var också lätt. Mattematik hade jag ju fått dåligt betyg i. Men det berodde inte alls på att jag var dålig i det ämnet utan tvärt om. Men mina dåliga betyg berodde faktiskt på politik. Min släkt var med i motståndsrörelser mot nationalsocialismen. De flesta lärarna var nazister! Historia och kristendom var ett ämne som jag kunde i folkskolan men inte årtal och kungsföljder o.d . Här behövde jag inte riskera att få av rottingen för mina svar i de ämnena, så det var mycket lättare att lära sig mer i detta. Jag hade ju också min ungdomsledarutbildning som det fans kunskaper jag också hade nytta av.

 Alltså utan att veta om det så hade jag ändå rätt mycket kunskap när jag började på denna skola. Stavning och satsindelning hade jag svårt för. Jag har upptäckt att jag är nog lite dyslektiker. Att sätta punkt och kommatecken på rätt ställe lär jag mig nog aldrig riktigt, vilket väl har märkts i mitt smidande. Det är en psykologisk grej för i folkskolan för var gång det var fel som ex. ett komma fattades så fick jag en näsknäpp av ett stort finger! Har svårt att stava rätt på e eller ä, beroende på att min far var en riktig skåning och min mor norrländska. Men skriva kan jag nog rätt bra eller vad tycker ni?
Jag pluggade som bara den vid sidan om allt roligt jag ändå hade på denna skola.
Jag var ofta med att spela teater vilket också var ett kunskapsinhämtande. En gång hade vi en föreställning som skulle gestalta vad som hänt under årens lopp som skolan hade funnits. Då jag hade visat vad jag kunde rörande dans så fick jag göra inslag vid den tiden det då just handlade om. Som spela Fred Astaire och steppa m.m dansa jitterbugg o.s.v .
Vi hade morgonsamling varje morgon då lärarna antingen berättade en nyhetshändelse eller läste en dikt, ja vad som helst. En dag i början av det året kilade jag in till rektorn och undrade varför det bara var lärarna som höll morgonsamling och inte vi elever. Han stod tyst en stund och funderade och sa: ”Ja varför inte? Det skulle nog vara bra om eleverna kunde hålla morgonsamling. Vill och kan du hålla i en?”  ”Jo, det kan jag väl, det skulle vara roligt”
svarade jag! Och så kom vi överens om en dag jag skulle hålla en morgonsamling.

Jag ritade en stor garnhärva i ett enda trassel och höll en morgonsamling om hur livet kunde te sig. Efter det var också eleverna med och höll morgonsamlingar!
Nu har jag inte så mycket mer för er intressant att berätta där allt annat får vara mina hemligheter från denna skoltid.Fast om mina skolkamrater läser detta så fattar de vem jag är och vet mina här hemligheter!

I min sista berättelse om mentalvården klargörs varför det var så nödvändigt för mig att bli riktig sjuksköterska!
Något jag aldrig kunde lära mig riktigt så var engelska men jag klara mig ändå rätt bra att prata med dem som inte kan svenska, men allt det andra kunnnnandet kompenserade den bristen för att komma in på sjuksköterskeskolan.
Så till sist vill jag också tala om hur stolt jag var när mina föräldrar och dotter var med på skolavslutningen när mitt namn åter ropades upp och jag erhöll premie i mattematik.
De fick ju då också dela glädjen med mig!

 
ANNONS
 
stina

stina

7 juni 2007 15:35

Jamen då gick det ju bra för dig.
Du kan ju allting du...i alla fall nästan.
Många hemlisar bär du på...mm!
Kram Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
stina

stina

7 juni 2007 19:10

Jajemensan! Jag gillar också gammalmodig musik. Anderssonskans Kalle har jag sett många gånger.
Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
skogsfrun

skogsfrun

7 juni 2007 19:31

Många barn går igenom skolan oförstådda eller/och med dåliga lärare som inte förmår entuiasmera. Tur att det finns folkhögskolor! Intelligens är ett vitt begrepp som har mer med omdöme och slutledningsförmåa att göra än gott minne. Jag tänker nu på hela din berättele om din skoltid.

Du måste haft/har ett spännande omväxlande liv. Jag har en bekant i skåne som är sjuksköterska; Kjell känner du kanske honom?

http://barasaras

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

7 juni 2007 19:32

Du Stina! Det där om att kunna nästan allting. Du har nog glömt att läsa mitt smideri om "kunskap" ordentligt!
Kram på dig i värmen!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

7 juni 2007 19:38

Skogsfrun!
Jag känner en sjuksköt som hetter Kjell. Men han var i Borås, men möjligtvis har han kanske flyttat till Skåne!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
stina

stina

7 juni 2007 19:59

Nä, det har jag läst. Jag tror ändå att du kan nästan allt! Så det så...
Kram

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
Erika

Erika

8 juni 2007 10:28

Har läst allt om din skoltid osv. Det finns ingen människa som föds dum. Vi är bara så olika intelligensmässigt sett. Så sträck på Dig, och var stolt över Dig själv och det du presterat.

Ett exempel när någon dömer ut en annan. Har en bror tre år yngre. När han gick i skolan blev han klassad som dum. Flyttades till en säskild skola för mindre vetande (mitt ordval). Idag jobbar han som Lokförare. Skulle inte tro man är dum med det yrket. För den utbildningen kräver ett enormt läshuvud av den som utbildar sig till det.

Däremot den läraren som min bror hade i skolan, var det mest iq-befriade i den vägen. Jag vet, hade honom i engelska.

Ha en fin dag
Kram

http://ericha.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

8 juni 2007 14:27

Vad säger du om detta då Erica?
Min äldre och ende bror var också DUM I HUVUGET! En kvarsittare!
Som furir slutade med högsta tänkbar betyg.
Blev chef för södra Sveriges stölrotel för järnvägen! Det du är till att vara dum i huvudet!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Erika

Erika

8 juni 2007 17:56

Här har vi verkligen bevis för stor intelligens. Dom där gamla uvarna förr som trodde dom kunde undervisa, skulle jag idag vilja ställa upp på rad. Men som vi alla vet är dom i en annan värld, kanske undervisa dom där hur det var att vara inkompetent som lärare förr i tiden, och idiotförklara allt och alla utom sig själva.

http://ericha.bloggagratis.se

 
Trolltygsängeln

Trolltygsängeln

8 juni 2007 20:12

Ja vad skall jag säga... att jag är stolt över min Faur fattar nog alla.

"Det finns många bildade människor
men få intelligenta"
och
"Sjömannen ber inte om medvind.
Han lär sig segla"

http://mrlns.blogspot.com

 
Smesden (faur)

Smesden (faur)

8 juni 2007 20:31

Den du mitt trolltyg, den satt fint!
Men jag fortsätter att försöka lära mig segla den dag som i dag är!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se