Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 12 juni 2007

KOCKEN 4.

Av Bengt - 12 juni 2007 12:17

Nästan hemma och iväg igen!


Så var jag i Landskrona två mil söder om Helsingborg.
Nu var det på den tiden att vara kock rena ungkarlsarbetet. Man Bodde på hotellen. Hade fri mat. Så sin lön kunde man spendera på nöjen o.d Restaurang arbetet var också säsongsberoende.  Det var mycket kortspel på personalrummen och sprit var det god tillgång till. Så det går ju lätt att tänka sig hur restauranglivet var på den tiden. Nu är det vist mer ordnade förhållanden både med arbetstider och annat.
 Man hade alltid någon restaurangkompis som hade börjat på något annat ställe som ville att man skulle komma dit. Hotellet hette Hotell Öresund. På sommaren var Hotellresturangen stängd och vi fick flytta till Öresundspaviljongen istället några hundratal meter från hotellet.
Det var en tid som det inte var så mkt som hände som då inte är intressant för någon läsare här!
En dag hörde jag från en kompis som hade åkt till Skövde och ville jag skulle komma dit.
Jag sa upp mig på hotell Öresund vilket gjorde min kompis köksmästare ledsen, men ändå jag hade ingen ro i kroppen utan åkte till Skövde. Började arbeta på hotell Billingen vilket inte ska förväxlas med det som ligger uppe på själva berget Billinge! Men min kompis hade då redan flyttat till en annan stad!

Det var rena gangstrarna som arbetade där. Rätt som det var när man höll på med mat kunde någon tycka det var roligt att kasta ett ägg i nacken på en!
En kväll  när jag hade varit ute och dansat och var på väg hem. Då kom polisen och tog mig på gatan. Det hade varit inbrott i systembolaget vars bakdörr låg på samma gård som hotellets. Men jag släpptees och blev fri, jag blev inte misstänkt för något brott.
Det var de andra kockarna på hotellet som var huvudmisstänkta för det hade också uppdagats att de hade stulit kött, korv m.m från restaurangen!
Jag ville inte bo  kvar på det hotellet utan sökte rum på stan. Jag gick runt efter annonser för att få tag i ett rum. Till varenda ett ställe jag kom till så fick jag höra: ”Några flickor på rummet vill vi inte veta  något av!”  Jag hyrde ett rum i en villa en bra bit från hotellet.
En kväll dristade jag mig till att smyga upp en flicka på rummet. Följande morgon skulle jag börja mitt arbete tidigt. Så klart skulle jag försova mig just den morgonen. Sa till flickan att hon fick smyga sig iväg försiktigt, så jag inte kom för sent till arbetet varmed jag lämnade henne.
När jag kom hem efter arbetet möte frun mig i trappan. Hon berättade att hon hade på morgonen haft besök av en flicka inne på sovrummet som inte kunde hitta ut. Jag fick inte bo kvar i den villan mer och fick söka ny bostad samma dag!
Det var en annan kock som bråkademed  mig jämnt, som jag sagt var det rena gangster stället, han ville få till ett slagsmål. Under min skolålder var jag en slagskämpe vilket jag tvingats till för att slippa mobbning, för det försökte med och hade fortsatt om jag inte skapat respekt för mig.

 En dag när jag var inne i köttförrådet kom han in där och började knuffa på mig och höll på med att säga: ” Ta för dig då, men ta för dig då!” jag var längst in och kunde inte komma ut samtidigt som jag var rätt trött på honom. Jag gav honom en smäll med knytnäven som träffade honom snett uppifrån på hakan. Tyvärr tog det lite illa för käkdelarna fick nitas ihop. Tro inte jag var glad, tvärt om att det så illa. Men jag anser jag tvingades till det! Men han var ändå en reko kille på sitt vis. På sjukhuset sa han att han ramlat ner för en stege och slagit i huggbocken. Men nyttan med det tror jag blev att han aldrig försökte få igång något bråk med någon mer.
Sen åkte jag till Kristianstad, för min tidigare köksmästare hade bett mig i ett brev att komma dit.  Där mer intressanta händelser att smida om än här funnits att smida om!

Forts. Klicka här!

 
ANNONS
 
stina

stina

12 juni 2007 14:27

Haha...Varför blir jag inte förvånad?

KlumpNisse! Du fick ju inte ta in flickor på rummet.
Det var nog du som skulle haft den där smällen istället.:-) Olydiga du!

Stackar'n...fick nitas ihop.
Tror att jag ska ge igen lite på dig, för allt rackartyg du gjort.
Är du färdig med rackartyg nuförtiden? Va??

Kram Stina

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
Trolltygsängeln

Trolltygsängeln

12 juni 2007 14:39

Här kommer hela dit liv i en lång radda... det blir ju snart till en hel bok Far.

http://mrlns.blogspot.com

 
heidi

heidi

12 juni 2007 14:45

Så många olika jobb du har hatt : )

http://julie-k.blogspot.com

 
Erika

Erika

12 juni 2007 14:49

När gränsen är nådd så smäller det till slut. Det verkar som vissa människor bara förstår den sortens språk. Om man nu kan kalla det för språk. Han fick sig nog en riktig läxa förhoppningsvis. Förr fick det inte förekomma flickor på rummen, samma gällde för det motsatta könet. Tänk så antikt det var förr. Nu förekommer en hel del till allmänt beskådande :) för den som vill titta.*S*

Kram i sommarvärmen!

http://ericha.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

12 juni 2007 15:26

Jovist du heidi! Men jag var inte så länge
på vart ställe. Man var en sån där hoppjärka
med oro i kroppen som ständigt ville se något nytt! Det var först som sjuksöterska jag var under samma arbetsgivare i många år!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
nette

nette

13 juni 2007 06:24

Jo du, så var det förr när man hyrde rum. Jag flyttade till Sthlm -63 och då fick man inte heller ha herrbesök på rummet och hyresvärdinnan smög in i rummet och lånade cremer och smink när hon trodde jag gått till jobbet. Hon kom en dag när jag var hemma och hon inte visste det...så var det då
Kramis

http://www.av-eriksson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se