Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 5 juli 2007

SMEDEN TAR SEMESTER!

Av Bengt - 5 juli 2007 12:21


FRÅN BÖRJAN PÅ LIVET INNOM MENTALVÅRDEN KLICKA HÄR!


Nu innan jag tar sommarledigt vill jag avluta berättelsen om den livsperiod jag smidet om.


När jag återkommer så kommer det bli lite om mina reser och dess äventyr samt forts. på ”Ett gossebarn föds!”   


Jag har berättat när jag som 15 åring gav mig ut på sjön tills jag blev leg. Sjuksköt. Men ungdomsledarutbildningen kom inte med så här kommer den!


Ungdomsledare utbildningen.


I och med jag och några andra bildade en SSU som fick namnet ”Fackliga SSU” där inriktningen var just det fackliga vi skulle syssla med.
Genom det så skulle vi få en ungdomsledare utbildning under två år med politisk skolning. Det var kvällskurser en gång i veckan på kvällen. Veckokurser på Runö skolan, Vår gård och vad den nu hette i Järna. Dessutom veckosluts kurser. Lite här och där. Kursen avslutades med en 10 dagars studieresa till Wien.
När vi låg på Runöskolan hade vi ett utbyte med tyska demokratiska ungdomar.
Jag var inte den ende som inte kunde tyska eller engelska så vi skulle placeras vid borden så att vid varje bord skulle det var minst en som kunde tyska eller engelska. Vid mitt bord var det då en som kunde lite tyska och engelska. Jag kom igång att prata med de två tyskar som satt vid var sin sida om mig. Då jag är mkt intresserad av olika levnadsförhållanden ute i världen, så fick jag veta mkt om Tyskland. Rätt som det var  frågade min svensk tysk/engelsktalande vän om jag ändå kunde engelska vilket jag svarade nej på. Men ni håller ju på och snackar för fullt med varandra. Jo det gör vi och det går bra Svarade jag.


 Som ungdomsledare bör man ju också kunna ta upp lite allsång. Så vi hade en musikprofessor
som skulle undervisa oss. Vi var flera stycken som sa vi inte hade något musiköra. Det tror jag inte på sa han! Tog fram några miniatyr kyrkoklockor. Så klingade han i först den ena och sen den andra lite större. Nå var det någon av er som inte hörde någon skillnad? Frågade han.
Jo alla hade hört skillnad, t.o.m jag!  Där ser ni hade ni saknat musiköra således varit  tondöva skulle ni inte hört någon skillnad på de olika klockorna! Förklarade professorn oss.
Så skulle vi också sjunga för honom en och en. När det var min tur så klämde jag i med en sång. Professorn stod tyst en lång stund efter jag sjungit färdigt. Så sa han: ”Det är inget fel på din röst. Men du saknar totalt melodisinne!” Så är det med den saken och därför har jag samma melodi på alla sånger när jag sjunger. Men jag kan faktiskt ta upp allsång ändå.
När jag sedan blev sjuksköterska så sjöng jag mkt med och för patienterna som tyckte om det trotts mina melodier som är egna!
När det är fest så säger de att jag är den som först faller under bordet fast jag inte dricker sprit.
Har varit full tre gånger i mitt liv. Den gången som jag berättat om i Bremen.  Andra gång med kompisar när vi var och dansade. En gång under min tid när jag var mentalskötare. Den gången som mentalskötare var på den där  så kallade ”Stormen” Killarna där tetades ofta med mig eftersom jag inte var med på deras fyllefester. Det räcker nog att du luktar på korken så blir du väl full och andra gliringar fick jag höra ofta.
En dag sa jag: ”Ni skryter jämt om ert supande, men jag tror inte ni tål så mkt som ni säger.”
Vi kom överens om att vi skulle göra en riktig fyllefest. Vi skulle samlas på ett personalrum. Ha vars en 75:a eller den som ville ta två eller fler fick gärna det. Vilket också några gjorde!
Vi samlades så på rummet. Slog upp spriten som var av olika sorter i en jättestor glaserad keramikskål. Tog fram varsin mugg. Så öste vi upp och skålade. Ofta mer än vad som kan anses som normalt skulle jag gå på toa. Men det var för att ute i korridoren i ett skåp hade jag ställt litervis med fet grädde som jag drack av var gång jag gick på toa. Jag hade också ätit rejält innan jag åkte till denna s.k fest! Tack vare det så ramlade jag aldrig av stolen. Men full var jag, men den ende som kunde stå upp varmed jag sa: Vad är ni för suparkompisar som inte
tål sprit! Sen gav jag mig i väg hem vinglande över sju kilometer och nyktrade väl till lite på vägen hem. Men väl hemma så hamnade maten och all grädden jag fått i mig i badkaret!
Dagen efter på arbetet saknades en skötare. Så ringer telefonen från en annan avdelning och en kvinnlig skötare talar om att vi får komma och hämta den saknade skötaren i mathissen.
Han hade förvirrat bort sig i kulverten och lagt sig i mathissen och fans där när de tryckt upp hissen till avdelningarna. Jag gav sen mina gliringar till de andra skötarna som aldrig mer retades med mig om sprit!
Nog kan jag ta en snaps ibland fortfarande om jag vet att jag inte kommer att använda bilen på ett bra tag.Till julafton och midsommarafton blir det alltid ett par snapsar.
 Nu råkade jag under en fest sitta med ryggen mot ett stort öppet fönster. Så klart skulle jag trilla ut baklänges genom det. Gräsmattan utanför var mjuk, så ingen skada skedd!
Det var det om min ungdomsledare utbildning som slutade med studieresan i Wien, vilket jag talade om i ett av mina första smiden!  Medan de andra roade sig på sitt sett. Var jag och skaffade inhemska kontakter. Jag blev bekant med en bilinnehavande familj som visade mig och min dåvarande sambo som följde med, runt i Wien. Det var på så vis jag fick reda på deras levnadsförhållanden, ekonomi etc. som jag då skrivit om och jämfört med Sverige!
Så slutar jag så för denna gång och tar semester! Hoppas på ett återseende hos och av er!

 

Forts. Börjar på folkhögskola Klicka här!

Slut med mentalvård. Ska bli leg. sjuksköterska!


Slutar så med en önskan att alla får en underbar fortsättning på sommaren och med stora kramar till er alla!

Men sätt gärna en lapp på dörren tills jag kommer tillbaka!

 
ANNONS
 
Erika

Erika

5 juli 2007 12:51

Önskar Dig en riktigt solig, avkopplande skön semester. Vi får hålla tummarna att solen återigen hittar tillbaka till vår jord.

Kram

http://ericha.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

5 juli 2007 13:35

Utan ackompanjemang är det inte lätt att sjunga, många raljerar med sin okunskap, bättre att tyst (?) försöka. Ha en riktigt fin och avkopplande semester.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
heidi

heidi

5 juli 2007 15:02

Ha en underbar sommar och semster. Jag holder nog blogg øppen under sommaren, men legger inte inn innlægg varje dag. Nu njuter jag sommar, så får heller bloggen prioriteres til høsten. Sommarkram från Norge : )

http://julie-k.blogspot.com

 
Erika

Erika

5 juli 2007 19:44

Naturligtvis ses vi igen här på våra bloggar.
När sommaren går mot sitt slut, och vi drar oss mer inomhus, tänder våra värmeljus och sätter oss åerigen vid våra datorer.

Då ventilerar vi allt mellan himmel och jord, medan mörkret mer och mer sänker sig över oss. När så dom mjuka vita snöflingorna faller i vinden den stilla, då vet vi att sommaren-hösten gått in i sin vila. Sedan börjar allt om igen, förhoppningsvis sitter vi kvar här och kommentera i varandras bloggar som vi hitills gjort.

Kram och har det allra bäst
Erika

http://ericha.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

5 juli 2007 20:48

ÖNSKAR DIG EN HELT UNDERBAR SEMESTER, JAG ÅKER JU SNART TILL LANDET OCH DÄR FINNS INGEN DATOR SÅ VI HÖRS IGEN EFTER SOMMAREN.
kramis

http://www.kurrelina.bloggagratis.se

 
stina

stina

5 juli 2007 21:50

Ja, jag säger då det...

http://hemmapalandet.blogspot.com

 
skogsfrun

skogsfrun

6 juli 2007 08:35

Skogsfrun unnar mångsysslaren en avkopplad semester och önskar på återseende.
Kramis

http://barasaras

 
Avataria

Avataria

6 juli 2007 09:01

Ha en riktigt skön sommar, Smeden, så ses vi i höst!

http://ulmus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Erika

12 juli 2007 19:54

Tack så väldigt mycket. Har det allra bäst båda två. Njut av stugistelsen, jag ska hålla tummarna för vädret så det blir strålande solsken

Kram

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

21 juli 2007 12:40

Jasså, du åkte hem innan jag hann bjuda dig på kaffekalas i stugan!?

http://gerda-thyra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Erika

22 juli 2007 19:34

Hoppas din semester är bra på alla sätt och vis. Vädret kunde snart visa sig från en annan sida. Vattenmängden verka vara outröttlig där uppe.

Kram och har det så bra!

 
Ingen bild

La famiglia

28 augusti 2007 23:57

Kursgården utanför Järna heter Bommersvik. Där har man väl tillbringat en och annan kurshelg, och även en hel vecka faktiskt. Till och med badat bastu med Olof Palme. (Nästan. Han tittade in och sa hej när vi satt i bastun en gång)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se