Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2007

ETT BENBROTT!

Av Bengt - 29 oktober 2007 10:36Här spelas brännboll på ett ben!


Sommaren slut, hösten kom och förbyttes till vinter och snart skulle det bli vår igen och man var ett år äldre. Hela 9 år fyllda. 
Snön hade inte smält bort riktigt helt när vi anordnade cykelspeeds tävling mot Stattena busarna
Det var fina gångar i den lilla Fredriksdals skogen. Där fans små backar och gupp. Det var 5 st. mot 5. Jag var väl den som vårt gäng höll på vilket ställde höga krav på mig. Jo jag ledde faktiskt ända till det var en stubbe som fällde mig. Det gick så illa att benet blev brutet.
Det blev gipsning. När jag frågade läkaren om jag inte skulle få ett par kryckor fick jag till svar.
Kryckor till dig? Ånej sådana vildbasar ska inte ha några kryckor det räcker med ETT benbrott!
Fick åka bil hem och buren in till sängen. Men den läkaren kände nog inte Bengt så bra.
Jag tog mig ner till källaren på något vis när jag var ensam hemma för att skaffa mig de krycker som inte doktorn ansett att jag inte skulle få! I källaren fans gott om material till det. Där fans runda träpåkar, hammare, spik och isoleringstejp och allt vad som behövdes för att jag skulle få ihop ett par hållbara men väldigt konstiga kryckor.
Det gick jättebra att använda dem och hoppa på ett ben. Den dagen blev det brännbollsspel.
Slog bollen med ena kryckan och hoppade runt på ett ben. Jag klarade mig utan några fler
ben eller armbrott tills det var dags att få av gipset.
Så kom sommaren och vi hade planerat att cykla och campa i  Ängelholm som ligger i en djup vik tre mil norr om Helsingborg nära Hallandsåsen. Vi hade planerat att från Ängelholm skulle vi denna gång ta oss till Kullaberg. Ängelholm kallas för lergökastan, Vi skulle till ett ett ställe som heter Råbocka. Då måste vi först igenom staden men först köra över en vacker stenbro över ån varifrån man ser ner mot den vackra vandringsparken längs ån.
Vid råbocka går gångar av bräder mellan sandkullarna ner till stranden. Där fans en liten skogsdunge där vi fick campa alldeles själva. Den dungen finns inte mer. Där är en jättestor campingplats idag. Det var en varmare sommar än förra och nu var vi fem stycken killar.
Sune ,Tollan, Pelle och jag. Men nu hade också Jycken (Rolf) kommit till.  Efter 4 dagar i Råbocka ställde vi så färden västerut mot Kullaberg.
Vid Jonstorp finns de berömda systrarna Lundgrens som var ett populärt utflyktsmål då de serverade billigt kaffe och  väldigt gott bröd speciellt deras wienerbröd i en lummig trädgård eller inne i en gammal stuga. Det var ett ställe jag som treåring hade åkt till på tandemens pakethållare med far vid styret. Där har jag sen lärt mig att när jag bjuder på kaffe slår jag upp det i en gammaldags kopparkittel med värmeljus under så kaffet håller sig varmt och ett glas riktigt kallt vatten vid sidan i ett litet glas. Prova det att dricka kallt vatten till varmt kaffe och känn hur annorlunda och gott kaffet smakar.
Nu har det blivit dyrt där sen kungafamiljen varit där och druckit kaffe.
Men då några var trötta på att cykla så gick därför tråkigt nog färden raka vägen hem igen.

Forts. Klicka här!


Nu får jag hoppas att veckan börjar riktigt, riktigt bra och står sig för er alla, kram och ha det bra!

 
ANNONS
 
skogsfrun

skogsfrun

29 oktober 2007 11:10

Målande beskrivning! Ja jösses va konstigt att man aldrig bröt en arm eller ett ben under allt trädklättrande och andra vilda lekar. Jag vill minnas att min mer stillsamme bror bröt armen en gång. Kopparkittel har vi tyvärr ingen, har nyss köpt en perkulator. Inte dumt det heller;)

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

29 oktober 2007 11:24

Det var mig en ogin läkare du träffade på. Men bara tanken på de kryckorna man hade för länge sedan gör att det värker i armhålorna. Kaffe ska serveras med ett glas vatten…Men det är inte många som tänker på det idag, tyvärr.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
ella

ella

29 oktober 2007 13:20

Vad trevligt att få dela dina minnen, men vilken korkad läkare!

Hoppas du får en skön vecka!

http://livetefter.blogspot.com

 
Christina

Christina

29 oktober 2007 15:22

Härliga bilder och glada upptåg.
Ha en skön dag vännen
Kram

http://qinna.blogspot.com

 
Ruth

Ruth

29 oktober 2007 15:53

Jaaa, du Bengt, berättarförmågan håller i sig och jag lyssnar så gärna. Wienerbröd är det godaste jag vet, mmmm...
Kaffe och kallt vatten vågar jag mig inte på, det är inte så bra för emaljen på tansingarna. Varm och kallt om vart annat skulle inte tandpinarläkaren rekommendera, ej heller glass till kaffe som många käkar.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

29 oktober 2007 16:01

Vatten ska man ha till och kok kaffe ska det också vara Norrlänning som jag är !
Kortet på köket...ser ut som ett kök...va det där du bodde?
Jag har inte brutit något...men gjort många andra tokiga saker...som att gå på en tvättlina.

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Trolltyget

Trolltyget

29 oktober 2007 17:02

Nämen... det är ju så grekerna alltid dricker sitt kaffe...

http://mrlns.blogspot.com

 
Ängladottern

Ängladottern

29 oktober 2007 17:04

Nu tänker jag busa lite med dej... hoppas du inte misstycker, men ta en titt till höger på sidan nästa gång du är här och tror att allt är som vanligt.

http://mrlns.blogspot.com

 
Frump

Frump

29 oktober 2007 17:18

Usch för benbrott, tur att du var så påhittig så du kunde vara med på brännbollen :)
peppar, peppar, ta i trä, har aldrig brutit nåt, och hoppas slippa...

http://Frump.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se