Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 20 november 2007

NU ÄR KNÄET OK!

Av Bengt - 20 november 2007 11:04

 Bild: Utsikten.


Sprang utav bara den! 


Nu var knäet helt återställt, men jag tyckte det var bäst att vila ett tag till. En kväll  gick jag ner till stranden igen. När jag gick där dök det ånyo upp en jämnårig kille, kanske något äldre.

”Hej!” Sa jag och tänkte vi skulle snacka lite. På det fick jag ett otrevligt och hotfullt svar:

Vad fan gör du här, ska du ha stryk din djävel? Vad är det för en otäcking, är han inte klok, tänkte jag. Men rädd blev jag då rakt inte! ”Kom igen du bara, så ska du få se på stryk!”

Sa jag medan jag ställde mig i gard och var beredd på att klippa till. Samtidigt hör jag någon ropa: ”Håll kvar honom, så vi kan ta ihjäl honom!” Samtidigt som jag får se en väldigt stor kille komma från buskarna med en kniv i handen. Då blev jag riktigt RÄDD! Ingen strid som jag ville vara med om så det var bättre fly än illa fäkta. Springa tillbaka till bensinstationen kunde jag inte för åt det hållet var vägen spärrad. Det var till att ta sig upp för den branta och höga slänt som ledde upp till stora vägen till Stockholm. Lyckades ta mig upp för slänten och upp på vägen med dessa två jagande efter mig.  På andra sidan vägen låg en massa småhus och villor. Dit styrde jag min kosa, slängde mig in i en tvåvåningsvilla. Sprang upp för trappan till andra våningen och flåsande och rädd bankade jag på en dörr. Medan hjärtat bultade för fullt, hör jag dörren öppnas där nere och en som säger: ” Han sprang in här”

Skulle aldrig den där dörren jag bankade på öppnas, jo det gjorde den och en man står i dörren och undrar vad det är frågan om. Samtidigt ger de andra sig iväg. Men risken var ju väldigt troligt att de väntade på mig utanför.

Jag berättade för mannen vad som hänt varmed jag blev inbjuden till honom. När frun fick höra vad som jag varit med om, bad hon mig sitta ner i en soffa. Där blev jag bjuden på jordgubbar med grädde. Så fick jag lov att berätta om hela min cykelfärd  och vart jag skulle.

Då det gått några timmar så var det nog ingen risk mer att de två killarna skulle vara kvar.

Mannen följde mig en bit och sa att jag skulle komma och hälsa på dem nästa dag.

Vilket jag också gjorde varmed jag blev bjuden på en härlig middag bestående av en stek med underbar god sås!  Har senare som vuxen sökt detta vänliga par men inte funnit dem.

Nu började det kännas som jag var färdig med Huskvarna och ville komma till Stockholm någon gång för hade jag kommit så här långt och det hade varit så trevligt som hittills förutom detta sista med de två killar som jagat mig som jag nu utgången av det såg mer som en spännande episod. Det där med knäet det var säkert en engångshändelse. Fick väl ta det lite lugnare med cyklandet resten av färden. Så på kvällen packade jag min cykel för att ha den färdig till morgonen varefter jag gick och lade mig mycket sent.


Fortsättning följer! Klicka här!


Besikta bilen i eftermiddag! Önskar er alla en underbar dag och kväll!

 
 
Alle

Alle

20 november 2007 11:56

Lycka till med bilen idag då...hoppas att det går bra!
Synd att du inte hittat det vänliga paret...tur att det finns de som är snälla!
Spännande men läskig läsning om händelsen på stranden! Vad du har varit med om mkt...
Kram och ha en trevlig dag!

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

20 november 2007 18:14

Skulle kunna tro att den här berättelsen handlar om en 17 åring och inte en 12 årig grabb. Det var et farofyllt liv du levde, urrrrk. Väntar på fortsättningen "Ler"..
Kram Ruth

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Smeden har svarat Ruth!

Smeden har svarat Ruth!

20 november 2007 19:11

Jo du Ruth! Hade jag varit 17 när det hände hade det inte kunnat hända som hände! För det första skulle jag inte sprungit min väg.
Jag skulle inte blivit mottagen som jag blev av snälla människor. När jag var 17 år så hade jag hunnit varit på sjön, med mycket mera.Se kocklivet! Det var ju min låga ålder som gjorde det så intressant för dem jag träffade!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

20 november 2007 19:56

Ja då kan vi bara konstatera att ungdomarna inte var bättre förr. Vilken tur du var snabbfotad och att det vänliga paret hjälpte dig. Jaha, då får vi se om du får fart på tramporna i morgon då. Ha det gott, kram.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

20 november 2007 20:27

Oj då, jag ber om ursäkt, läste ditt inlägg tidigare i kväll men glömde faktiskt kommentera, för jag blev avbruten av ett telefonsamtal.

För att vara ärlig så förstår jag (fortfarande) inte hur du kan komma ihåg allt så detaljrikt... och i rätt ordning...
Jag är ju en aningen yngre än du (har jag förstått) och mitt minne är uruselt på detaljer *fnissar*

Fast spännande är det att läsa om dina äventyr.

Ha en skön kväll, kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Smeden har svarat Frump!

20 november 2007 20:56

Kära Frump! Ang. mitt minne av livshändelser. Då skulle du hört min far berätta när han levde! Men att komma ihåg. Vad mycket jag glömmer att ta upp som jag sen kommer på på natten, men då är det försent. Men ha du själv ex. blivit jagad på det viset skulle det nog varit kvar i minnet. Sen tillkommer ju det att det jag skriver har jag ju berättat många gånger tillvänner nära och bekanta! Om du börjar skriva om ditt liv så ska du se hur många detaljer du mins!

 
Ruth

Ruth

20 november 2007 21:30

Tack för ditt svar här. Du har så rätt, att du blev så välkommen berodde nog på din ringa ålder, och gästfriheten berodde på modershjärtat i den familjen som släppte in dig och var så vänliga. Säkert såg du snäll och vilsekommen ut, men med stor beslutsamhet i din blick.
Åter en kvällskram !

http://bernamis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards