Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 6 december 2007

Väldigt trött!

Av Bengt - 6 december 2007 12:47

 Fotografi: Kolmården.Höstackar!


Efter provianteringen så traskade jag så vidare. Nu hade trafiken kommit i gång riktigt.

Inte som i våra dagar inte, trafiken på den tiden var ganska gles. Det kunde gå långa stunder innan man såg en bil.

Oh! Äntligen stannade en bil. Jag fick sätta mig i baksätet då framsätet var upptaget av förarens fru. Så åkte jag genom Norrköping igen från andra hållet och i bil. Snart var vi i Lindköping. När vi kom till Mjölby så skulle paret inte längre. Så var det till att traska igen.

Men nu hade jag blivit väldigt hungrig. Vid Svartån kokte jag min köttsoppa som jag åt tillsammans med några smörgåsar. Drack upp min mjölk, vilket jag fyllde på igen i Mjölby

Sen var det till att traska igen viftande med tummen var gång det kom en bil.

Det var nu av någon anledning väldigt glest mellan varje bil som inte heller stannade för att ta upp mig.

 Mellan varje kilometer jag gick satt jag ner antingen i diket eller på ett vägräcke. Ibland kunde det vara på en stor sten. Kilometrarna blev till mil. Tiggde  vatten i hus jag gick förbi.

Åt en bulle. Nu började det kännas ordentligt i ben, ja hela kroppen. Solen lyste fortfarande ganska högt på himlen ner mot väster. Traskar väl ett tag till då, men när jag kom till nästa fält med höstackar tyckte jag det räckte med liftande för denna dag!

Där satt jag vid en höstack och längtade hem. Det var inte alls roligt längre. Det fall en tår från ögat också. Nej för tusan sånt snackar vi inte om inte kunde jag gråta inte! Skulle jag nu kunnat göra det så håller vi tyst därom! Men hela tiden malde det i huvudet varför inga bilar ville stanna och låta mig åka med.

Nu hade jag ingen lust att gå mer för i dag och när mörkret fall på åt jag en bulle igen och med sovsäcken inne i höstacken kröp jag ner i den. Det var riktigt mysigt inne i höstacken.

Jag sov väldigt gott där och på morgonen väcktes jag av ett väldigt brummande. När jag tittade ut såg jag en traktor körande på åkern. Då fick jag brått att packa ihop och ge mig upp på vägen igen. Där tog jag fram en smörgås och åt och drack mjölk. Och så tog jag upp traskande igen.

Efter någon timme så stannade så en bil. Det var en man och dam så det blev att slå sig ner i baksätet. Vilken tur jag hade ändå, för nu började regnet piska mot vindrutan! Vad våt jag skulle ha blivit om jag inte fått lift nu. Regnskyddet var nu säkert redan kommit till Helsingborg.

Damen berättade att de skulle till Örkelljunga där de bodde. Jag berättade om liftandet från Stockholm och var på väg hem till Helsingborg.

I Gränna stannade de för att äta middag på en restaurang. Jag tänkte gå och köpa korv och mos medan de gick till restaurangen. Vilket jag talade om. Nu sken solen igen!


Forts. Klicka här!

  

Hittade ett vykort från Kolmården i albumet!

 

Lämnar ett par avsnitt kvar till nästa vecka på detta äventyr. Tycker det är synd att göra slut på det redan denna vecka! Vet inte annars vad jag ska smida på måndag. Men nu finns det inte så mycket mer! Hoppas ni ska finna slutet också spännande och förväntansfullt. Ha det bra,kram på er!

 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

6 december 2007 18:10

Nu tycker jag otroligt mycket synd om Bengt, vilket dillema på hemfärden, uj, uj.
Hoppas att kommande avsnitt gett dig mera flyt under skorna...
Tröstekram, men det hjälper föga i dag :-)

http://bernamis.bloggagratis.se

 
frump

frump

6 december 2007 19:15

Tittar in för att säga hej!

Ibland ska man ha tur... (angående regnet),
lycka till på hemfärden!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

6 december 2007 20:00

Har satt in en bild på Nääs slott inne på min blogg.
Kram !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

6 december 2007 22:22

i en höstack sover man nog gott..om man inte har anlag för hösnuva;) Ända till Örkelljunga då var du ju närapå himma!:)

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

7 december 2007 00:12

Inte konstigt att det kom en liten tår rinnande nedför kinden. Det är tillåtet att gråta ibland. Men jag tycker din tur har vänt lite. Lifta verkar ju inte varit ett bra färdsätt på den tiden. Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Christina

Christina

7 december 2007 07:04

Så synd om dig, inga bilar som stannade....
Trevlig läsning är det.
Kram vännen

http://qinna.blogspot.com

 
Alle

Alle

7 december 2007 23:46

Som vanligt trevligt med "din bok" en liten stund innan man ska sova!
Hoppas du får lite tur med liftandet bara...
Så du kommer hem snart...du "lille pojk" på resande fot...

http://www.alleswe.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se