Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under mars 2008

Av Bengt - 20 mars 2008 13:13Nu är det påsk och man önskar varann GLAD Påsk.

Jo vist ska jag vara en glad påskfirare.

Men jag kan just nu inte låta bli att tänka på vad jag såg på TV. Detta om hur fattiga människors enda möjlighet till ett drägligt liv måste sälja organ till de rika. I flesta fall till ett pris som bara för stunden gör livet något bättre att leva.
Det är ofta t.o.m hela familjer man, hustru och barnen som kan visa upp stora fula ärr där de lämnat för en liten slant lämnat sin ena njure till någon som fullkomligt skiter i dem och ser ner på dem som lågstående djur.

Alla säger de vill ha fred och rättvisa. Hur någonsin ska det kunna uppstå med

Den cynism som råder. Som faktiskt råder i den del av världen som har fred och mat på bordet och tak över huvudet!


Som sagt var jag ska vara GLAD men det går ändå inte att låta bli tänka på sånt här!Vet inte om det blir något mer smidande under påsken, ej heller hur mycket jag hinner med kommentarer hos mina bloggvänner.

Men på söndag ska jag försöka komma med några ord av en spec. anledning!Nu önskar jag er alla en riktigt GLAD PÅSK och bjuder på en riktig goer kramoch också en liten påskpuss därtill till dem som så vill!

ANNONS
Av Bengt - 19 mars 2008 12:11Hade tänkt att fortsätta med vatten i dag, nämligen att tvätta sig på många olika sätt. Men har mycket att göra före påsk.

 Så jag slänger in en you Tube.Vilket besvär för några minuters nöje. Men skickligt i alla fall och så är det ju bevarat på film.


 I morgon skärtorsdag  och alla käringarna får brått i väg! 


 Så önskar jag er alla en riktigt glad påsk! Påskkram på er alla!ANNONS
Av Bengt - 18 mars 2008 13:26

                                          


                            VATTENDRICKNING.


Ett glas varmt vatten på fastande mage har länge varit ansett som ett läkemedel vid olika magsjukdomar.

Det kan blott med fördel användas vid nedan beskrivna sjukliga tillstånd:


1. Vid stark syrbildning i magen; bröstbränna för att dämpa verkan av syran.

2. Vid akuta katarraliska tillstånd.

3. Vid starka nervösa peristaltiska rörelser i magen.

4. Vid åtskilliga krampaktiga tillstånd som t. ex. kramaktiga hopdragningar av matstrupen och magsäcken.


Varmvattendrickning må ej användas vid nedsjunkning av magen, vid magens förslappning eller magens utvidgning.


 

                            Kallvattensdrickning.


 Drickning av  en matsked kallt vatten var 10:e minut 30-40 gånger om dagen är ett utmärkt feberstillande medel och ett utmärkt medel vid trög avföring, när denna beror på förslappning.


Kallvattensdrickning må ej användas vid följande sjukliga tillstånd:  Ulcus ventriculi (magsår), akut magkatarr, vid peritonitis (bukhinneinflammation), tyfus och vid ulcus duodeni (sår i tolvfingertarmen).


 Ofta blir man nödgad att vid tillfällen av mycket trög avföring låta patienten dricka Upptill 1/2 dricksglas vatten var halvtimme 8 a´ 20 gånger om dagen.

Denna vattendrickning  bör dock icke företagas förr än minst 2 timmar efter en måltid, för att ej fördröja matens smältning.  Det får dock tilläggas, att om folk vänjer sig vid att för det mesta leva på frukt så försvinner förstoppningen utan något annat åtgärande.

 Man bör dock aldrig uppfatta dessa medel, vattendrickning

 o. dyl. som verkliga läkemedel.  De äro blott goda, oskyldiga medel, varigenom ett obehagligt symptom kan dämpas, och det är ju allaredan ett stort gott.


Ett verkligt läkemedel är emellertid ett efter varje människas natur riktigt avpassat levnadssätt.  Endast det innebär i sig någorlunda god borgen för hälsa, dock kan det av vissa orsaker även då bli svårt att hålla sig fullkomligt  frisk, ty ingen undgår sitt öde, som man säger.

 Det bör man komma ihåg.

 Man skördar blott vad man har sått.

 

           

Eller som man bäddar får man ligga, får väl smeden då tillägga! Här har ni fått lära er några latin/grekiska ord sjuksköt. måst kunna.


Är ni intresserade av hur man kan tvätta sig så kan jag ge 11 st. anvisningar om det!

Därtill 37 olika sätt att bada!


Ta nu ett glas varm respektive kallt vatten så ni mår och har det bra denna tisdag. KRAM

Av Bengt - 17 mars 2008 11:35

HUVUDVÄRK!


Orsaker.


1. Blodstigning åt huvudet. 

2.  Blodfattigdom

3.  Reumatism.

4. Matsmältningssjukdomar.  Förstoppning.

5.  Njursjukdomar.

6.  Rubbningar i blodomloppet som  exempel vid  hjärtfel. 

7.  Febersjukdomar.

8.  Hjärnsjukdomar.

9.  Näs- och öronkatarr, ögoninflammation.

10.Kvinnliga underlivssjukdomar.


11. Könsliga utsvävningar av alla slag.

12.  Kaffedrickning, tobaksbruk, förätning.

13.  Kroniskt kalla ben.

14.  För mycket innesittande i dålig och varm stuguluft.


15.  Ärvtliga anlag.

16.  Nervsjukdomar eller tryck på nerver, i synnerhet i bakhuvudet.


Behandling.

Behandla grundorsakerna så som för dem föreslagits i denna bok.  Lyckas det att upphäva dem, så försvinner huvudvärken av sig själv.

 Asperin är ett omtyckt medel mot huvudvärk, men de flesta torde väl förstå, att när huvudvärken kan ha sådana orsaker, som de ovan nämnda, så nyttar det inte att trolla bort den med litet Asperin.

 Asperin bedövar blott och gör bara det onda värre. 

Vid reumatisk huvudvärk är det bra att ta ångkompresser på huvudet.


 Vid blodstigning, varma fotbad eller växelfotbad 1 å 2 gånger dagligen.


Vid huvudvärk brukar reflexmassage i nacken hjälpa förvånande bra i många fall, i synnerhet, om man tager en ångkompress i nacken efteråt.


Vid reumatisk huvudvärk är huvudångbad eller ångkompress runt huvudet utmärkt.


  Observera detta är från en naturläkebok a 1917!  I dag är det Albyl och Magnecyloch andra preparat eller de som inte innehåller salicylika som ex. Panodil som gäller.Ej heller är olika tumörer nämnt!


Vad det gäller dålig erfarenhet av dagens sjukvård är det allt för många som råkar ut för. Men det finns de som har turen att hamna där det verkligen månas om patienterna. Den avd. jag arbetat längst på (tjugo år) var vi ett gäng från överläkare till biträde som verkligen gjorde allt för patienternas bästa. Vi hade kurser och utbildningar hela tiden för att kunna ge den bästa möjliga vård. Dessutom fostrade vi varandra.


Drick nu inte för mycket kaffe, ät inte för mycket, akta er för sex. Tydligen ingen fara att bruka alkohol då det ej blivit nämnt. Men ta ad nota och sitt inte inne i stugvärmen hela dagen, men bli bara inte kalla om benen, så det nu blir en bra och härlig vecka för er. KRAM!

Av Bengt - 15 mars 2008 12:57

   

 Grattulerar till de som viste vad Skrofler var. Det var Birgitta som hade hört det någon gång. Hannele som läst det i sin bok.

Men jag vill rekomendera att läsa ALLES  utförliga svar i kommentarerna på vad Skrofler är.

Hade tänkt att fråga om ”slaganfall” också men den frågan kanske hade varit för lätt. Alltså Strook. ( Propp och blödning i hjärnans blodkärl.)Det fanns många i till synes i dag  konstiga benämningar på sjukdomar som exempel,”fallande sjukan”. Vilken var benämningen på epilepsi.

På måndag tänkte jag om intesse finns att tala om orsaker och behandling av huvudvärk.


  Söndag blir som vanligt inget smide!


 Nu önskar jag er alla en underbar helg. Får hoppas den inte blir så bra att den nu orsakar till måndag svår huvudvärk  elle uppstår någon sorts fallande sjuka. Kram på er mina vänner!

Av Bengt - 14 mars 2008 12:04

I min bok från 1917 ”naturläkebok för hemmet” fann jag ett gulnat tidningsutklipp.Skriver här av det! "   Hälso och sjukvård


Kamomillblommor


 Sötblomster, Matriakaria chamomilla, är utan like betraktad såsom husmedicin.De gamle, som voro synnerligen skickliga i örternas användning såsom medicin, trodde att anthemis, som grekerna kallade denna blomma, var välsignad av solen, och att dem kraft ad förhindra sjukdomar och verka Lugnande berodde härav.För den trötta, utarbetade nervösa har kamomillte en underbar verkan, emedan det är i hög grad nervlugnande.  En rågad matsked torkade blommor till 2/3 liter kokande vatten och drucket 1/6 liter, kallt om sommaren och ljumt om vintern, 3 gånger dagligen är ett av de bästa medlen för nervös magkatarr.  Större kvantiteter verka däremot som kräkmedel.Under medeltiden brukade läkarna rekommendera detta Medel för skrofler, slaganfall och förlamning, För sjukdomar i njurarna, urinvägarna och levern.Det faktum att de torkade blommorna finnas att köpa på varje apotek, bevisar att de inte ens nu föraktas. I 17:de århundradet begagnades teet mot förkylningar, gikt och kramp. Vid lindrigare sjukdomsfall kan denna enkla husmedicin  därför icke skada utan tvärt om göra nytta. "


 Mins hur mor plockade de små runda Kamomillblommorna när det var förkylning på gång.


Till sist en liten fredags tävling: Kan ni säga vad skrofler är för något?


  Så här nu när det är tid för helgmyset får jag hoppas att  hälsan står er bi och inte behöver använda Kamomillthe utan kan njuta och fröjdas etc. KRAM

Av Bengt - 13 mars 2008 13:53
Torsdag idag sen kommer fredag och så är det helg igen.Nu gabblar jag för babblandet skull för något ska bli sagt.Men hur som helst kan man inte få smidet något vettigt,så är det tur att man har alla vitsarna att ta till.Alltså får det bli en sådan idag!

Här kommer den!  


Cheferna från ölbolagen  Carlsberg, Heineken ,Budweiser och Norrlands Guld var och spelade golf tillsammans.
Efter att de spelat så satte de sig på klubbens restaurang och beställde in lite mat.
Servitören frågade vad de önskade att dricka till maten;
- Jag tar en Carlsberg, probably  the best beer in the world, sa Carlsbergs-chefen och log lite åt sin fyndighet.
- Nej det kan jag inte hålla med om, tacka vet jag Heineken sa Heineken-chefen.
- Jag ska ha Budweiser! Är det bäst i USA så är det bäst här med! Sade Bud-chefen.
- Jag tar en Cola sa chefen för Norrlands lugnt.
De andra cheferna tittade förvånat på honom och frågade varför han inte drack Norrlands till maten;
- Om ni inte ska dricka öl till maten så ska inte jag göra det heller! 


Så var smidet avklarat även i dag! 


Nu har över halva dagen gått, Får hoppas den varit bra så här långt men önskar attden ska bli änne bättre resten av dagen för er mina vänner. Kram på er som vanligt!

Av Bengt - 12 mars 2008 11:42

   

Onsdag i dag och simning.


Men vad ska kunna komma med i dag? Jo föresten kan hänvisa till Mariannes blogg ang . att skriva under vad

det gäller djurplågeri.

Jo, nu mins jag. Jag skulle tala om för er som inte såg på vetenskapens värld, P 2 i måndags så går det i repris på söndag 16/3. Hette "Den unika hunden" Det handlade om

avel och mycket annat!

Därmed fick jag iden att lägga in en vidio.

Det får bli mitt  lilla enkla smide i dag!


Kan heller inte finna på något nytt med mina avslutande rader.Som det att inte kunna får bli det nya för i dag som gäller min önskanatt ni har det riktigt bra och trevligt.  KRAM mina vänner!

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se