Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under mars 2008

Av Bengt - 11 mars 2008 11:54

 Bild från Praag. En bedrivt i en av mina resor.


Färden gick som oftast vart jag än styrde kosan ut i Europa genom DDR (Östtyskland).  Detta främst för den billiga bensinen och allt som var billigt där.

Som svensk levde man där som en miljonär. Än billigare var det i andra östländer som Sovjet styrde över.

En sommar fick jag möjligheten att kunna få ta mina barn med mig på en sådan färd. Då tänkte jag de skulle få komma till Wien där även derar mor hade varit.

Med husvagnen kopplad for vi, jag och min dåvarande sambo från Borås. Hämtade  mina barn i Mjöbäck.

 Till Danmark och båt över till DDR.  Färden söderut brukade alltid gå mot Mynchen varmed om man skulle till Wien var en lång omväg runt Chekoslovakien när man såg på kartan.

Varför inte ta vägen över Praag som jag en gång försökt komma till men hindrad från. (Se DDR –resa). Så blev bestämt. Tog fram kartan och fann en lämplig väg som såg bra ut på kartan. Alla vägar såg ju bra ut på kartan.

Vi nådde Chekolovakiska gränsen där det såg ut att vara nästan raka vägen rakt över  till Wien. Hade ju tänkt att vi skulle kunna få ett visum för att färdas genom Chekoslovakien här vid gränsen .

Men ack nej sådant skulle vara sökt hemma i Sverige. Men nu var det så att detta var mitt i natten när vi kommit så långt. Att vända och köra runt hela Chekoslovakien syntes rent förfärligt. Dessutomhade vi bara trasitvisum genom DDR vilket innebar att vi fick inte vistas hur länge som helst i DDR. En tid vi med råg redan överstigit.

Som sagt var så var det stopp där. Men om ni viste något om Bengts envishetså skulle ni redan nu kunna räkna ut hur det skulle gå.

Bengt snackade, visade två trötta barn och förklarade hur omöjligt det skulle vara att vända och köra runt hela Chekoslovakien. Vakterna tyckte till sistsynd om oss.

De ringde och väckte någon myndighet i Praag och Bengt babblade chektiskulerade medan vakten pratade i telefonen. (Kan ni se det?)

Telefonen lades på, Vakten skakade på huvudet från ena sidan till den andra.Men med ett brett leende.  Jo vi skulle få köra genom Chekoslovakien, men utan uppehåll och utan visum.

Men vilken väg. Smal och krokig, krokigare än den krokiskaste Svenska bäck.

Ända fram till Praag var den asfalterad men i vilket skick sen då. Det hade klagats på DDR:s vägar men mot dessa var DDR:s rena autostraderna.

Solen sken högt upp på himlen när vi körde över bron i Praag varifrån vi kundese ut över Praag. Vilken vacker syn.  En syn som fick en att längta till att någon gång få besöka denna stad.

Vidar från från Praag var vägen ännu värre för då var den ofta inte ens alfalterad och gich upp och ner över berg. Då var jag rätt trött på att ha husvagnen hängande efter oss.

Till sist nådde vi sent om sider Wien där jag fick vila ut och ha en underbar semester med mina barn!

 Jag skrev en bedrift. Den största var som jag inte tror någon annan klarat.

Nämligen den att få köra igenom Chekoslovakien i kalla krigets dagar utan visum!

Nya problem i DDR klicka här!

   

Som vanligt  så var det dags för slutorden.

 Men denna gång hälsar jag speciellt till mitt Trolltyg som kanske mins dennna resa.Så önskar jag er en fortsatt underbar dag som jag alltid gör! Kram mina vänner!
ANNONS
Av Bengt - 10 mars 2008 12:13Tankar sen i går!


I går satt jag och tittade på den svenska thrillern ”Wallander”.

Om ni inte såg den så handlade den om en psykopat som tog hämnd på de poliser som fick honom i fängelse för de mord han begått. Men som mördare ville han inte döda dessa poliser.

Tvärt om, han ville hämnas på ett mycket värre vis. Han ville de skulle få se deras döttrar plågas och till sist bli grymt hängda.

En mycket psykologisk thriller. Med denna film kommer jag in på tankar om dödsstraff. Förutom alla synpunkter jag har på dödsstraffet finns denna aspekt: 

Dödsstraffet är ju en hämnd för det brott dräparen begått. Men vad är det för hämnd. Det är ju en befrielse från allt lidande dräparen framledes kan få utstå. Bara det att den mördare som har en ånger och samvetskval slipper att mer plågas av det.

 Med detta kom bland annat också denna tanke upp:Om den person ( se Forts, vårt rättsväsen,) som gjort mig så mycket ont skulle drabbas av ett hjärtstille stånd  skulle jag förutom min etniska yrkeslärdom göra allt för att rädda hans liv.

 Jag vill faktiskt han ska få leva mycket länge och veta att jag finns och var gång han ser mig eller hör talas om mig. För hans kännnslor vet jag hur de är.

Tänk vilken ilska m.m som väcktes hos honom när han fick se mig på första sidan i tidningen. Sådan ilska att han gjorde vad han då gjorde.

Alltså så länge han lever har han mig  plågande i huvudet!Ja det var någon del  av de tankar denna Thriller väckte hos mig som jag då denna första veckas dag kunde smida!


     Ny vecka nya önskningar. Blir som det brukar bli om måndagarna:Önskar att denna vecka blir  fylld  för er med härliga upplevelser, njutningar, lärdomar o.s.v.  Kram på er!

ANNONS

.

Av Bengt - 8 mars 2008 15:37

Så en ros till alla kvinnor idag!

Av Bengt - 8 mars 2008 13:56

 Först nu har bloggen fungerat!
Denna kommentaren har jag fått i ämnet sex. Jag har strukit namnet i hänsyn till henne och ni förstår säkert varför. Ingen skam över henne må råda för vem som helst må ha sin egen åsikt ,tankar och kännslor. Ingen är bättre än den andre!


Kommentar till Min syn på det!
Det finns väl kvinnor som njuter av det och dessutom tar betalt...
Skulle det radas upp tio av mina favo karlar ...som nu skulle vilja ha sex ...så nog fan skulle jag både njuta och ta betalt! av den 7 mars 2008 kl 23:57 - Godkänn - Ta bort


   Mina åsikt om hennes njutning blir följande:

Den eller de karlar av dessa tio som då vill betala för det har inte ett dugg intresse av hennes välbefinnande. Det är då ett egetbehov utan kännsla av ömhet och att vilja ge något vackert och fint. Vill bara ha, ha och ha .

 Har inget annat att ge en pengar som ger makt.Ingen som helst tanke på ett underbart förspel i vetskap hur man behandlar en kvinna i kunskap om hur man får henne att njuta och verkligen från hjärtat ger något.

 Alltså det saknas helt ömsesidighet och det är en kort och torftig njutning hon får ut.

 Båda får visserligen en tillfredställande orgasm men vad mer?

 Vad han får ut av det? Ja  det kan man diskutera och en del  av sex som jag begriper mig mindre på!

 Skulle vara bra att få reda på av den som går till horor. Men jag betvivlar att någon av dem kommer till smedjan och berättar.

Båda får i bästa fall en tillfredställande orgasm. Han kanske maktkännsla. Hon pengar därtill. Men vad mer?????


Som det var sagt i någon annan kommentar. Ett evigt ämne som kan diskuterasi det oendliga när man väl råkat komma in på det!


 Ska ha främmande i dag så blir lite svårt att hinna med att kommentera. Men om inte förr så sena timmen.


Nu är det helg, en helg som jag önskar ni njuter av i fulla drag! Kram minna vänner!

Av Bengt - 7 mars 2008 11:12

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet

Kopierat droppen och text från Gunnels blogg  


Vidare så har jag blivit utmanad av Gunnel (Frump), tack för det så blir mitt smide gjort i dag!


Och så utmanar jag tre stycken.  Se nästan nederst!


Väder utanför ditt fönster: Soligt och temperaturen på plus 5!Lyssnar på just nu: På TV 24 om humanism och skam.

 I går gick du och la dig: Kl. 01. 15

Idag vaknade du : Satte på radion kl. 5.30 Vaknade igen strax efter 10.

Vad har du på dig:  Grå innebyxor av bumull,  blå rutig skjorta, stumpor och morgon tofflor.

Senaste som ringde dig:  En kompis Tommas.

Senast du ringde. En nära granna vid Hökåsesn.

 Senaste som skickade dig sms:  Tele 2 comviq.

Senaste som du skickade till: Så länge sen så jag mins inte.

Senaste vän du addade på Facebook:  Vet inte vad det är för något.

Som addade dig: Se ovan.

Senaste person som mailade dig: Bloggvännen Birgitta.

Senaste person som du mailade: Bloggvännen Bettan.

Sista hemsida du besökte/läste: blogg! Vännen Ruths

Ska/har gjort/göra idag: Skriver detta, handla, ta en tur till sjön och sitta och njuta där, hälsa på en kompis, titta på TV i kväll och kommentera hos mina bloggvänner 


 Sänder så utmaningen vidare till Bettan, Birgitta, Skogsfrun.Behöver inte sända till härliga Ruth som kommer att få utmaningen av någon jag utmanat här! Snart har alla bloggvännerna blivit utmanade!  


  I dag önskar jag er en underbar avslutning på veckan och en härlig helg!Stora helgkramen mina vänner!

Av Bengt - 6 mars 2008 12:04


Vad sägs om ett sexsmide?Då Alle  var intresserad av min syn på prostiturerade ska jag försöka smida lite som berör det och min syn på sex.

 Det kom sig att jag nämnt något om ”horan” i debatt på TV. En vacker sådan som tyckte mycket om och njöt av sex. Inget ont i det, tvärt om.

Men det där att ta betalt för det. Nej, det är jag helt emot! Sex är något mycket fint och vackert när det sker under ömhet och hänsyn. Det behöver inte vara att man ska älska varann, att vara den ende o.s.v

I och med det ska vara med att den ene på något vis ska betala för det. Då anser jag det vara fel. Liksom att den ene av någon anledning känner sig tvingad att ställa upp för den andre. Ex slippa tjat och tusen andras anledningar.  Med min syn på och kännsla för  sex, så aldrig i livet skulle jag betala för det. Hur hungrig och svårt att finna någon som vill uppleva sex med mig, skulle jag hellre använda fröken höger än betala eller förmå någon på något sett göra det utan att innerst vilja det.

Sex för mig är något mellan två människor som finner lust till varandra. Eller som man säger tänder på varann av någon anledning. Att det därigenom är dels ett ömsesidigt givande, dels att man ömsesidigt får ta emot något fint som den andre ger. Är det just inte dessa förhållanderna så tycker jag inte man ska ha sex med varandra.

 Många gånger gör den ene det för, exempel för så kallad husfridens skull, kompis hänsyn m.m . Om jag i en sådan situation hade lust till kvinnan men det skulle förhålla sig så.

Nej aldrig i livet. Vad hade jag att ge den människan. För mig skulle det vara något helt meniningslöst sex!Som sagt kanske jag inte harså hög moral vad det gäller sex, men att utnyttja, ta betalt och ha sex utan att ömsesidgt vilja samt ge och  få ta emot är för mig omoral och fel!Kunde nog skrivit hela dagen om detta ämne men då skulle jag nog tråkat ut er.


 Efter ett sådant här smide blir det svårt  skriva avslutet på mina önskningar till er?

Det får bli så här:

Hur det än nu ska bli för er denna dag önskar jag ni får en lycklig dag på ett eller annat sätt! KRAM

Av Bengt - 5 mars 2008 13:09

Bilder min nya bil!


 Hann inte med.

 Var och tittade på bilar. Först Eskelstuna sen Västerås.  Kom inte hem föränn efter kl. 2  i natt.

 Köpte den i Västerås!  Så jag hann inte hälsa på er mina bloggvänner i går!  Försöka ta igen det i dag fast det är simning. Så måste jag sitta och studera intruktionsboken. Det finns så mkt finneser och nymodigheter så man vet vad som händer när man trycker på någon knapp.

En annan dag ska jag ta av takboxen som följde med köpet!

Det var vad jag hade att säga i dag!

Men för den intresserade sänder jag med något av vad som gällde bilen! 


5-dörrars halvkombi
 2,0 liters 130 hk utan turbo! Billig att äga!
5-växlad manuell
Silver metallic
Grå inredning
Läderklädd ratt/växelreglage
Stora färddatorn med bl.a bränsleförbrukning m.m
SID panelen utan pixeldefekter, bytt 2005
Sommarhjul på 9-3 orig.lättmetall fäljar 15"
Vinterhjul med Saab orig.kapslar (se bild)
Originalstereo med radio/cd m. rattkontroller
Farthållare
Yttertemperaturmätare
Stor skuff, fällbart/delbart baksäte och genomlastningslucka
Airbag endast förare, bilbarnstolsvänligt!
Sidoairbags
5st 3-punktsbälten
Stolsvärme fram
Servostyrning
ABS-bromsar
ACC Helautomatisk klimatanläggning med temperaturval, renoverad 2005
4x el-fönsterhiss
El-speglar
El-antenn
Centrallås
Motor och kupévärmarurtag
Dragkrok, max 1600kg, B-kort 1430kg
Rostfritt avgassystem
En Vid smidig affär medföljer även kupevärmare och skidbox med tillhörande lastbågar
  


 Som bilen i dag skiner liksom solen hoppas jag era sinnen får skina även denna dag av välmåga och lycka. KRAM

Av Bengt - 4 mars 2008 13:53

Tar en paus!

 

Tar en paus i ringandet redan ringt fyra. Mellan ringandet smider jag några rader, Vad, vet inte, vad det blir  nu när jag börjar smidet. Får bli som det blir. Även om det bara glöder lite grann och ligger ett järn därpå, så är det ju inte helt öde i smedjan. Det går ju alltid att tittsa på de gamla smidena som hänger på väggarna

.Åker antingen till Eskelstuna eller Arboga  i dag finns ett par bilar jag är intresserad av.

Hade börjat skriva av en saga tidigare i dag. Men det hinner jag inte att göra klart. Får se i morgon.

I natt låg jag och tänke vad jag ev. skulle kunna smida om. Jag fick ihop en del om Castro.

En del om mina synpunkter på horor som det var debatt om på TV. Tänkte  på djurplågeriet med

fåren iAustralien. Men det om fåren var svårt för jag kan inte följa med riktigt när de visar djurplågeri. Jag byter kanal mededan de visar sånt. Kan inte se på det!

Men jag kan inte få ihop det i skrift.

Jo men nu blev det ju något  i alla fall. Det blev de tankar jag tänkte just nu!

Nu fortsätter jag och tittar på bilar!


   

Så de där med slut-raderna med kramen. Snart går det inte att få någon skiftning på dem.

Här skiner solen, Även om det snöar eller regnar hos er önskar och hoppas jag dagen blir ljusoch skinande för er: KRAM!

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se