Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 27 maj 2008

Än fortsätter kanotfärden!

Av Bengt - 27 maj 2008 10:59

Bild: En fors i Ätrnan men inte just den i berättelsen!


  

Man får ju absolut inte släppa tampen!


  

Efter frukost och kaffe var det dags att paddla vidare. Fågelvägen var det ett kort stycke vi paddlat fast det tagit en hel dag. Men vi hade ju all tid i världen så vi fortsatte att paddla lugnt. Ibland lät vi kanoten glida framåt i sin egen takt medan vi njöt av naturen och den fina solen. Det var behagligt varmt och blev det för varmt så hade vi kallt vatten att tillgå.

Det gick kor alldeles intill ån på en del ängar. Ibland stod det några med klövarna nere i vattnet och drack.

Ibland var vi helt nära landsvägen mot Falkenberg. Men för det mesta var vi långt ifrån vägar och boningar. Då rådde en ljuvlig tystnad förutom syrsornas spel, fåglarnas drill och sång, åns svaga brus och paddelns dunkla skvalp.  Ibland plaskade det till och en fisk kom upp till ytan. Emellanåt hördes också något bölande från en ko.

Finns det ett himmelrike så befann vi oss där då. Väntade bara på att näcken skulle hälsa på och dra en låt på sin fiol för oss. Detta medan vi gled fram med en kollosalt  vacker natur.

Trotts vår sakta framfart kunde det hända att det var änder som blev uppskrämda och flög iväg.

Så kom vi fram till en liten fors, som inte skulle ha varit svår att ta sig genom, om det inte funnits fullt av stora stenblock i ån. Ville ju inte riskera att kanoten skulle slå emot en sten och gå i sönder.

Alltså stiger vi ur kanoten och tar tag i varsin tamp. Jag en i fören och Anna i aktern  Om man nu kallar en kanots bakända för akter. Så leder vi kanoten förbi stenarna medan vi går på strand och stenar. När vi så kommit förbi stenarna så släpper Anna sin tamp.

Vad händer då? Jo, eftersom det fortfarande finns fors kvar svänger den änden rakt ut tills den står på tvären i ån. Så klart kanoten välter runt då.

Jag dyker i vattnet med kläderna på mig. Hinner hämta upp allt vårt bagage innan det lyckats försvinna med strömmen.

Våra packsäckar är av tyg och inte vattentäta. Så allt har nu blivit vått. Det fanns inget annat att göra än att packa upp allt det våta och lägga ut det för soltorkning.

Sen koka kaffe och äta lite. Kaffet var fuktigt, Melitapåsarna likaså därtill också vårt bröd.

Men det gick ändå att brygga kaffe och brödet gick att äta! Kameran hade blivit vattenskadad

visade det sig senare liksom filmen som visade konstiga bilder. Kameran gick inte att använda mer. Denna gång hade jag som tur var inte filmkameran med.

Medan vi väntade fiskade jag lite, men det blev inget denna dag.

Där satt vi till långt in på eftermiddagen och det så smått började regna. Kläder m.m hade vid det laget inte hunnit torka riktigt. Allt måste ner i packpåsarna igen  och få plasten över det.

  

Forts. Följer! Klicka här!


 

Om sol om regn, i vått och torrt jag önskar er denna dag fylls av lycka och behag. Kram!

 
ANNONS
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

27 maj 2008 11:56

Uschiamej va vått allting blev, och så regn på det. Hur gick det med humöret? Målande beskrivning, skogsfrun hämtar paraplyet;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

27 maj 2008 15:30

Den började bra eran kanot färd, men huga vad blöta ni blev och likaså utrustning. Synd på kameran också...
Nåväl min vän...från mitt hjärta flödar sol till dig :) Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

27 maj 2008 20:43

Hej ville bara titta in o önska dig en solig vecka och hoppas att allt är bra.
Själv så har jag huvudet upp o fötterna ned så allt är som det ska.
Ha det gott vännen
kram

http://bizzab.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

27 maj 2008 21:03

Det började mycket bra med en stilla färd och fågelsång. Men lite fadäser gör att man uppskattar de fina stunderna bättre. Ha en fortsatt skön kväll. Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

27 maj 2008 21:23

Vilken oturs färd det blev denna dag, ja allt kan ske även om man inte är i drömmarnas värld. Så jobbigt med allt det blöta, som det inte räckte med det, regn också:-( Tacka vet jag Husvagn !

Kram för en fin berättelse och för att du är min vän !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

27 maj 2008 23:14

Hej vännen!
uj så det blev. Är lite seg i knoppen just nu. Men vill tacka dig för alla rar inlägg, grattisar å ja allt.
Lovar att kika inom dig imorgon igen. Men huvudet är under armen just nu :)
Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

28 maj 2008 09:44

Jo du vännen, så kan det gå ibland när man är för ivrig men det var ju sommar så även om det blev regn så hoppas jag ni kunde värma varandra i stället. Dina bilder är helt underbara och jag stjäl vissa av dig som jag lägger pussel med, hoppas det är okej för när jag lagt pusslet så kastar jag bilderna.
Ha en fin dag i solen och var rädd om dig
kramenmjamen på dig

http://www.av-eriksson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se