Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

Saga

Av Bengt - 12 januari 2009 23:02


Jätten som samlade på moln!

              

Med långa hurtiga steg kom en pojke gående på landsvägen, som dammig och het likt en vit orm slingrande sig genom landet,

Pojken hette Kalle, och han gick och såg sig omkring och tänkte på hur bedrövligt det var ställt i landet. Det var en förskräcklig torka överallt inte en droppe regn hade fallit på tre dar, och det vackra, bördiga landet höll på att förvandlas till en förvissnad åken. Det osade bränt från ängar och fält dar gräset låg brunt och förtorkat och föll sönder till stoft när man rörde vid det.

Träden stod slokande med gulnade blad fastan det var mitt i högsommaren och själva skogen började bli brun. Källor och vattendrag torkade ut och människorna fick åka långa vägar efter vatten. Förråden hade tagit slut och hungersnödens bleka spöke började visa sig i landet.

Och som folket inte visste någon bättre råd gick de med sina bekymmer till sin kung som hade rykte om sig att vara mäkta klok och förståndig och som alltid förut hade vetat råd för allting.

Men hur klok och förståndig han än var kunde han inte fundera ut hur man skulle kunna skaffa regn.

Men som han var sa klok och förståndig, sa tänkte han att det kunde finnas någon klokare än han, och sa låt han kungöra att den som kunde skaffa regn skulle få prinsessan och halva kungariket.

 Prinsessan och halva kungariket — det var ett pris som kom hjärtat att hoppa i bröstet på många, för prinses­san var både vacker och god och klok, och halva kungariket var minsann inte heller vardagsmat.

Men fastan priset var sa lockande, var det ingen som gjorde anspråk på det. Inte ens de lärdaste och visaste kunde fundera ut hur man Skulle kunna göra regn. Hela folket gick i grubbel men hur de funderade blev de alls inte klokare.

Bland dem som gick och strävade med den svårlösta gåtan var Kalle. Inte för att han tänkte mest på belöningen, men när han såg sin gamla mors håliga kinder och matta ögon och Elna, fostersystern med gullhåret och de klara ögonen för var dag bli allt blekare och smalare, då blev det sa tungt i hans bröst att ban ville gråta fastan han var hela arton ar år gammal.Det var länge sen jag kom med en gammeldags saga, en sådan barn inte numer får hör.

Vill ni höra fortsättningen så berättar jag vidare!


 

Ny vecka att önska att ni får en underbar sådan. Kram!
 

 
ANNONS
 
Birgitta

Birgitta

13 januari 2009 08:04

Älskar gamla sagor :)
Ser fram emot fortsättningen.

Ha en fin dag!
Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

13 januari 2009 10:55

Sagor är alltid trevliga att läsa. Men det blir inte så ofta nu när ens egna barn är vuxna.
Ha det gott. Kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Alle

Alle

13 januari 2009 14:01

Klart man vill höra fortsättningen...även om jag vet hur den slutar...kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Medresenärska

Medresenärska

13 januari 2009 16:30

Go dag på dej Smen !!
Jag tycker du har en fantastiskt bra saga på gång så nu väntar jagmed spänning på resten. Men undrar över bilden ... Han ser farlig ut. Återkommer och får min nyfikenhet stillad.
Ha det gott !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

13 januari 2009 17:49

Men oh vilken härlig saga och den har jag aldrig hört eller läst, väntar med spänning på morgondagen.

kramenmjamen på dig
Nette

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

13 januari 2009 19:37

Herrejösses! va skogsfrun haja till... har smen jobbat på gym och blivit tocken där.
Nä nä smen inte tuppig glöm skånskan nu;) Sagan, är det bröderna Grims?

http://barasaras.bloggagratis.se

 
maki till Smeden

maki till Smeden

13 januari 2009 20:20

Min vecka har börjat,,,,trevligt och annorlunda, inte en dag den andra lik!
SAGAN vill jag höra fortsättning....bara älskar, det vet Du!
Ha en god natt !

http://maki.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se