Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 26 januari 2009

Får försöka igen!

Av Bengt - 26 januari 2009 20:35

 
Ska väl försöka orka fortsätta med sagan för dem som väntar på slutet av den.. 

Än en gång tack för era kommentarer !

 

Här kommer forts. på sagan som slutade med att  Kalle fick bröd, korv och spegel av häxan!!

  

Han tog fram spegeln och vände den fundersamt mellan händerna. Det syntes att det inte var en vanlig spegel, för den fångade solljuset, lyste och blixtrade så att han måste blunda.


När solen gick ned var han framme vid berget, och som han inte hörde ett knyst därinifrån, lade han sig att sova i en rämna. Om morgonen vaknade han vid att en frisk vind spelade över hans ansikte, och när han kröp ur sin obekväma nattstuga fick han se något som han ej sett på länge.


I den blå rymden kom några väldiga regnmoln sakta seglande hän mot berget. Som han stod där och tittade fick han mer att se på. En klippdörr öppnades plötsligt och en jätte stack ut sitt väldiga huvud och tittade upp mot himlen, När han fick se molnen lät han höra ett belåtet grymtande och drog tillbaka sitt huvud. Strax därefter kom han klampande ut ur berget sa att det dånade i jorden. Han var så stor så pojken var inte större än hans hand var lång. Under armen hade han en väldig säck och i handen en håv med ett ändlöst långt skaft, och så stor att väl femtio kyrkor kunde få rum i den på en gång. Han höjde den i luften och fångade molnen däri just som man fångar flugor. Så öppnade han säcken och ruskade ner molnen där och satte sig på huk och band till öppningen.


Nu tyckte Kalle att hans stund var kommen och klev fram med mössan i handen.

-God dag Jättefar. Vackert vader idag, sade han och bockade sig djupt.

 

h,  sa  jätten   och   glodde  på   pojken  med   ögon  stora och trinda som kvarnhjul. Vad är du för en? Det var längesen jag såg ett sant kryp. Dig måste jag titta lite närmare på.

Han tog pojken i sin väldiga hand och reste sig för att riktigt kunna se på honom. Pojken kom så högt till väders att ban nästan hissnade men han tappade inte koncepterna för det. Nu gällde det att visa sig riktigt kavat tänkte han.

-Jo jag är Kalle på Torpet, sa han. Men vad ska I ha de där molnen till som I samlar på?-Det kan  du få veta,  tyckte jätten.  Bror min som bor längre bort i berget har fått för sig att han ska ha en molnbolster i sin gullsäng istället för dun, liksom inte det skulle duga åt honom när det duger åt mig. Men han har kan tänka blivit högfärdig på gamla dar.  Och nu ska jag samla moln till en riktigt stor bolster och istället ska han ta ner en bit  av  solen  till  mig.  För se det har jag alltid önskat mig.  Så får jag lika ljust inne hos mig som utanför och käringen min
slipper att stöpa ljus för hon ar liksom lite lat av sig.  Nu har jag fått tillrackligt med moln och i morgon ska han ta ner solbiten åt mig.

Nu var Kalle klar över hela saken.

- Aha Jättefar, sa han morskt. Då blir I allt lurad på konfekten. Den där biten knep jag just i går för egen räkning.

Och därmed tog han fram spegeln och riktade dess strålar mot jättens ansikte. Jätten glodde, blinkade och gapade av förtjusning och frågade strax om han ville sälja den.

Hm sa pojken och låtsades att han funderade ett slag, .Jag gör det inte så gärna - (det var väl bäst att inte visa sig för angelägen, tänkte han).


  Forts. följer!  


  Om det inte finns något regn i sagan så finns det då här, men det är väl bara till för

 min önskan att det vattnar er lycka som vatten ger blomman näring. Kram!


 

 
ANNONS
 
Alle

Alle

26 januari 2009 21:18

Trevligt att du är tillbaka!
Har du vart sjuk eller har du haft mkt att göra....?

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

26 januari 2009 21:47

Så roligt att du är så pass pigg att du skriver på sagan igen.....En riktigt gammaldags fin saga :)
Ha det gott vännen!
Kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

26 januari 2009 22:55

Det er eventyr fra H.C.Andersen du skriver her vel?? Fint er det iallefall,elsker sånne historier..enda bedre om noen hadde lest det høgt for meg*ler* Er som unga,kan sitte å høre på sånt lenge lenge:))
Broderiet mitt har jeg sydd etter mønster,mitt første japanske så jeg er ikke så dreven enda:p
Ha en fin kveld.
Klem.

http://skriverier.jenn-k.com

 
Ruth

Ruth

27 januari 2009 00:07

Tack för raderna i min blogg. Så kul att du är tillbaka, har väntat så på sagan som var påbörjat, så i kväll är du min sagoprins !
Godnattkramen !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

27 januari 2009 01:41

Välkommen tillbaka. Trevligt att få läsa fortsättningen på sagan.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

27 januari 2009 05:49

Hela livet är som en saga, eller tvärtom. Här finns jättar elaka och snälla häxor, prinsar och torparungar. lite lurighet vill till för att klara sig och plötsligt kan lyckan drabba- då gäller det att vara klok:)
Roligt att du är tillbaka, hoppas allt är okay!
ps. jo jag har skrivit limericken om Obama alldeles själv;) kul att du gilla.

http://barasaras.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

27 januari 2009 09:39

Tack o lov att du är tillbaka och tack för orden i min blogg.....har väntat mig nästan sjuk på fortsättning av sagan, längtar tills i kväll eller i morgon bitti för jag läser den oftast på morgonen...Bloggar inte så gärna på kvällar.
Kramenmjamen på dig
Nette

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

27 januari 2009 10:04

Tillbaka ser jag, mycket trevligt.Nytt avsnitt på sagan också.Det har även jag väntat på.Kram till dig !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

27 januari 2009 12:06

Hej Så skönt att du blivit frisk nu från din sjuka. Kul med de där gamla sagorna. Bröderna Grimm skrev ju många av dem..

http://filifjonkan-se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se