Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg under januari 2010

Av Bengt - 6 januari 2010 19:46

Efter min onsdags-simning blir det nu detta smide!


Mellan jul och nyår så var det mycket på nyheterna om den avrättade engelsmannen som smugglat knark. Sen blev det helt tyst om det! Det väcker upp mina tankar jag ofta har om dödsstraffet. Vad jag än tycker om Kina  så det sämsta jag tycker är att de har dödsstraff och flitigt använder det.

I Europa är det väl bara England som har kvar det i sin lag, men inte tillämpat det på länge. Vet inte om Ryssland har avskaffat det men jag har inte hört någon som dömts till döden sen Sovjet upplöstes.

Men de är en skam att alla de länder som ska räkna sig som civiliserade och kalla sig demokratiska har dödsstraff i sin lagbok.

Att utföra ett dödsstraff är inget annat än MORD, alltså något som inte ens kan räknas som  ett förmildrande dråp.

Ej heller att rättvisa skipats. Det är MORD byggt på hämndbegär och inget annat. Det är ett mord begånget av landets styrande och de som bestämmer att det får ske en avrättning!

De som förespråkar dödsstraff uppmanar således till mord och överlåter mördandet på någon annan att utföra det. Vad säger den svenska lagen om att få någon annan att begå ett brott? Mord är ett väldigt svårt brott! Det är bevisat att dödsstraff inte förhindrar eller minskar brott, tvärt om, så varför då själva mörda? De som förfäktar dödsstraff vidmakthåller att sådant kan ske i exempelvis Kina. Det är också bevisat att många har avrättats fast de varit oskyldiga till det brott de dömts för. Hur få livet tillbaka för dem?

Hellre låta tusen skyldiga gå fria än att en enda mördas av staten oskyldigt!

Jag tycker det ska runga jämt och ständigt protester mot det statliga mördandet. Att de länder som är emot dödsstraff ska enträget påtala hur ociviliserat och odemokratiskt det är och påverka att allt fler länder avskaffar dödsstraffet i sina lagar! Amen!

 

Nästa smide kanske redan i morgon kväll, så blir det Polen resan!


Till nästa smide önskar jag att ni är lyckliga och får må gott.

 

 KRAM!

 

ANNONS
Av Bengt - 5 januari 2010 17:45

      

 

 Så härligger det till!

  

Som sagt 19 juli var det sista livstecknet från mig och jag for till Polen. Det förväntades att jag snart skulle var tillbaka och berätta om Polenresan.  Det blev ingen stor resa runt i Polen däremot blev det längre vistelse där än som var tänkt. Trivdes så bra bland alla bekantskaper jag gjorde och hade trevligt med.


När jag så kom tillbaks till Sverige var det dags att åka till Hökåsen och ordna och ställa.

Det var det årliga tandläkarbesöket. Miste en kindtand i vänstra nederkäken som var lite rickig. Men det var längst in så det syns ändå inte när jag skrattar. Känns förstås lite konstigt med tungan där nu mer.

Måste hälsa på alla vänner jag har i Borås. Har varken TV eller dator på Hökåsen.

Sen blev det ett längre besök hos dotter Marlene med familj i Göteborg. En förlängning

på semestern. Bland annat så golfade vi i Slottsskogen vilket jag ovan visar ett par bilder på.

Så kommen till Stockholm hade jag ingen dator som fungerade. Tiden gick och jag kom ifrån helt med smedjan och bloggar. Det tog på något vis emot att syssla med datorn över huvud taget. Det blev varken mailat eller något annat med datorn.

Så en dag när jag skulle in på ”Blogga gratis” så fanns den inte. Hur som helst hittade jag så min smedja som fanns i något som hette  ”Bloggplatsen”. Men så fantastiskt svårt och krångligt det var med den. Det tog tid innan jag kom någorlunda underfund med den. Men den är ju bättre då det finns många fler möjligheter med den. Möjligheter jag ännu inte lyckats komma underfund med.

Efter mycket pyssel har min smedja fått det utseende den nu har för närvarande med klocka, översättning och väder där jag befinner mig.

Något jag inte kan finna ut är om och hur då man ska kunna sätta in bilder mitt uppe i texten.

Förminska dem så de också då går att förstora upp dem när man klickar på dem. Kanske någon kan hjälpa mig. Jag vill kunna göra som Skogsfrun i dal gör.

Kanske någon kan förklara för mig? Inte nästa gång men sen kommer när jag åker till Polen!

Men det gäller ju att få ihop hur jag ska kunna smida något sånär bra av det och minnas!

Faktum så känns det lättare att smida om gamla resor, tror det hände mer spännande saker förr!

 

Men nu har jag ju öppnat smedjan så jag hoppas allt ska bli bra med smidena och besöken hos er mina vänner!

 

VARNING: Nästa smide innehåller otäck bild!


Så här till slut en önskan en trevlig trettonafton, trettondag och att ni nu mår riktigt bra, är lyckliga, så hörs/ses vi snart igen. KRAM!


ANNONS
Av Bengt - 4 januari 2010 16:19

  

 Bild fr. köksfönstret!

 

 

Då får jag ju lägga på ett järn nu när fyren tagit sig!

Hoppas det finns tillräckligt med kol och järn så det går att hålla igång.


Det känns allt lite svårt att börja smida igen. Man har liksom kommit av sig och känner sig väldigt osäker. Undrar hur det ska bli med det hela. Kan jag bjuda på smiden som  blir läsvärda och intressanta m.m.?

Jag sa i mitt förra inlägg till jul och nyårshälsningen att jag skulle komma igen först efter nyår. Detta för till dess ville jag sitta och läsa igenom alla bloggvänners alster.

Det har varit mycket att läsa, se och lyssna på .Det har varit roliga spännande, intressanta, lärorika och även sådant som ger en eftertankar. Hur ska jag kunna av allt jag denna tid fått

tagit del hos er göra någon kommentar hos er. Gör väl bar en livstecken hos er och sen får det bli kommentarer som vanligt.

Tyvärr så var det bloggar som inte fanns. Där var Bettan, Jenn ,Medresenären. Bettans visade sig lyckligtvis att hon bara bytt blogg! Men härliga Medresenären är tydligen borta och jag saknar henne mycket. Likaså trevliga Jenn med sin sköna norska gör mig också lessen.

Nu ska jag inte trötta ut er med något längre smide av detta slag utan finner det lämpligt med en nedan avslutningsönskan och kram. Ska försöka i nästa smide förklara lite varför det blev så långt uppehåll.

Ni som förväntade höra om Polensemestern så kommer det snart. Men det kommer ett annat smide före då det är något jag har i huvudet just nu!


Min önskan är nu när ett nytt år 2010 börjat att det blir för er ett lyckligt och roligt år. Kanske

Ert livs bästa år på alla tänkbara  (ja även otänkbara) sätt!   KRAM!


P.S Tyvärr funkade inte alla mail som jag sänt julkort till och har mailadresser till. Förstår inte varför.   D.S

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se