Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

FUNDERINGAR

Av Bengt - 26 juli 2015 15:37


 

Sitter på balkongen och har det skönt men så börjar mina tankar gro som alltid.

 

Vad är sanning hur förhåller det sig i verkligheten? 

Då tänker jag så här:

 

Jag är alls ingen så kallad ryssvän men ej heller någon rysshatare, jag har inget gemensamt med dem och inget otalt med dem. Känner inga ryssar!                 Det betyder inte att jag glömt bort Stalins hemskheter och hur de burit sig åt exempelvis i Polen. Betyder nite att jag Inte vet hur de bär sig åt mot Tjetjenerna.

 

Men just nu råkar jag tänka i andra banor. 

Jag har inte träffat några ryssar. Har bara för mig att de super väldigt mycket. Men det kanske bara är en fördom. Den enda ryss jag sett i verkligheten som varit full är Jeltsin, men då alltså på TV!

 

Men jag har fått stor förståelse för hur ryssarna kan uppleva världen i dag.

 

Hur tänker och känner den ryska befolkningen i dag?                                           De har ju samma känslor och tankar som alla andra som exempel vi här i Sverige.

 

Inte vill väl Ryssarna ha USA:s atombestyckade fartyg intill Ryssland vid Svarta havet, kanske får USA nu får komma med sina krigsfartyg och lägga till och öva ända in i Finska viken. Utfarten till Östersjön för ryssarna.

 

Hur tänker en ryss om att USA i dag övar med sina krigsmaskiner i Ukraina alldeles intill ryska gränsen. Liksom i norra Sverige fem minuter från ryssland tränar USA sina krigsflygplan.

 

Kan det inte vara så att ryssen tänker och mins hur USA höll på att starta ett världskrig när Sovjet ville sätta raketer på Kuba.

 

En ryss kanske tänker på hur USA lagt sig i millitärt i Latinamerika.

Kanske mins de USA:s mördande i Vietnamn och USA:s olagliga anfall på Irak!

 

Tänker kanske på att såväl Sverige, Napoleons Frankrike som Hitlers Tyskland härjat och mördat i Ryssland!

 

I dag har vi samma propaganda som 1900-talets början då stora ondskefulla björnen från öst skulle komma och ta oss.

Så vad håller Sverige och EU på med i sin Ryskhets?


                                                                                                                            Inte vet jag! Men det var vad jag kom att fundera på sittande på min balkong!

 

Nu har ni en ny vecka framför er vilken jag hoppas blir en bra vecka för er!

 
ANNONS
 
Corina

Corina

26 juli 2015 18:24

Ja du fundera får man ju göra. Själv funderar jag väl inte så mycket över just ryssarna utan mera över vad som händer här hemma i Sverige, allt dödande och sprängande och fan vet allt :( Vad är det vi lämnar över till våra barn egentligen. Vart tog trygga Sverige vägen ?? Kram på dig !

http://corina.bloggplatsen.se

Bengt

27 juli 2015 11:48

Jo det är mycket man kan fundera över det som händet och hänt i Sverige! Kram!

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

26 juli 2015 19:39

Politik utövas ju främst av en liten klick som ska företräda folket, det är inte alltid som de gör det så bra.
Ryssar är nog mest som alla andra men ett plågat folk som alltid övervakats och kuvats. Vodkan flödar, jag har sett statistik på att många super ihjäl sig i medelåldern.
Ryssland är ett fantastiskt land med underbara naturtillgångar som man gärna skulle vilja besöka, har gjort det via Tv och får nog nöja mig med det;-)
kram

http://barasaras.bloggplatsen.se

Bengt

27 juli 2015 11:47

Jag håller helt med dig trots mina funderingar. Har läst de stora kända ryska författarna. Men så tänker jag efter Sovjets fall har det vuxit upp en ny ung modern generation så att Ryssland är nog något helt annat i dag. (??) Kram

 
Ruth

Ruth

26 juli 2015 23:27

Tror att allt detta mynnar ut i ett nytt världskrig vad det lider, fruktar det värsta.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Bengt

27 juli 2015 11:39

När jag säger så till min dotter, så säger hon: Varför vara så negativ, se livet mer positivt! Kanske har hon rätt??????? Kram

 
Marlene

Marlene

28 juli 2015 21:36

Klart jag har rätt *blink blink* Nä, skämt åsido.. varför tänka på allt eläŋde som det KAN bli.. när man kan leva och njuta av nuet istället.

http://smaka.marlenes.nu

Bengt

28 juli 2015 22:10

Jaha i denna underbara badsommar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se