Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 31 juli 2015

Vad är vi på väg?

Av Bengt - 31 juli 2015 18:07

 

  Nu är jag upprörd sittande där ute på balkongen! Sätter nästan kaffet i halsen.


Det senaste är det mest skamliga jag nu upplevt av socialdemokratiska partiets nuvarande politik!

Det gäller beslutet om höjning av pensionen nästa år.

 

De heter ju  socialdemokratiska partiet.

I dag kallar jag dem för förrädarepartiet mot sina grundläggande ideal!                                                                    Så här långt har det alltså gått med det partiet som startade för avskaffande av alla  rådande orättvisor.!

Man trodde på dem en gång som de sa så skulle vi med dem vid makten få ett rättvisare samhälle en utjämning av löneklyfter och få tillrättat många andra orättvisor.


        

Vad har de nu beslutat om pensionshöjningen (vilket visar hur sossarna i dag är)? Jo de som har väldigt låg pension får O kronor men ju högre pension man har ju större höjning!


När mannan regnar från himlen ner har den fattige ingen slev och inte tänker dagens sossar låna dem någon slev!


Tänk om min farfar som var en mycket känd agitator liksom Branting och inte minst mäster Palm kunde se och höra från sina gravar hur det nu blivit. Ja då skulle deras kvarvarande benknotor snurra och skramla där nere i myllan av vrede och förtvivlan.


 

Hur man än vänder sig så är rumpan ändå bak.


Svenskarna är ett stillsamt och tålmodigt folk. I ett annat land skulle ett sånt orättvist beslut bli ett jäkla liv och stora demonstrationer!


Nu önskar jag er en riktig trevlig ock vilsam helg!


 
ANNONS
 
Ruth

Ruth

31 juli 2015 23:08

Det är inte klokt det där med pensionen, dem fattiga blir fattigare och dem som har så dem klarar sig fint gynnas. Tur att jag och maken inte har delad ekonomi.
Du undrade hur gammal min hund var som har problem ? hon är 7 år, en dam i sin bästa ålder, men är pigg igen nu.
Nattkramen till dig.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Bengt

31 juli 2015 23:57

Nej det är värre än inte klokt! Skönt att hon blev pigg så fort. Nattkram tillbaka!

 
Margita

Margita

1 augusti 2015 21:57

Ja, jag håller med om att denna politik är helt vansinnig. I och för sig har jag aldrig röstat på sossarna just för att jag tycker att de är för veka, jag röstar på Vänsterpartiet, även om jag inte håller med om allt som de står för.
Själv är jag sjukpensionär och såg fram mot en höjning men men...på något kusligt sätt blir man van vid att ständigt komma i kläm. Van och van, jag är jättearg och ledsen på samma gång att jag än en gång ska vara med och betala för en höjning, jag som har minst!! Sjukt är vad det är!
Det finns dessutom flera konstigheter som inträffar när man har låg pension som till exempel att försäkringskassan drar för lite skatt så man varje år får kvarskatt. Nu har jag sagt till om fenomenet så de drar extra varje månad men ändå fick jag kvarskatt i år igen. Jag blir så trött...har bloggat om detta fenomen men kommer inte ihåg var det ligger, troligtvis under politik.

Tack för att du skrev på! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Bengt

3 augusti 2015 13:34

Jag får en kvarskatt på över 3000;-kr varje år!

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

3 augusti 2015 21:30

Det är för bedrövligt, hur tänker man! Vi klarar oss tack vare att vi är två i annat fall finge svångremmen dras åt som det är nu.
Alla drabbade borde fara upp till riksdagshuset och demonstrera mot orättvisan.
Kram å¨dig.

http://barasaras.bloggplatsen.se

Bengt

3 augusti 2015 23:40

Jo, men hur ska man få svenska till det för en sådan sak och förästen de fattiga pensionärerna har varken råd eller ork.

 
Ingen bild

Elisabeth

24 augusti 2015 10:59

Hej Bengt! Vi träffades på torget i Alby i lördags, jag stod i Vänsterpartiets tält. Jag håller helt med dig om pensionseländet. Bland vänner i min ålder (runt 30-snåret) hör man ofta uppgivna skämt när det orangea kuvertet kommer och lämnar besked om hur liten pensionen kommer att bli. När det är dags för vår del, är väl allting bortspekulerat. Hela systemet är galet. Vi får kämpa vidare.

/Elisabeth

Bengt

24 augusti 2015 16:23

Det var trevligt att du tittade in i min blogg.
Om du träffar några i vår riksdag kan du ju hänvisa dem till mitt inslag i bloggen.
Hälsningar i all vänlighet, Bengt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se