Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 28 mars 2008

Ett nytt parti?

Av Bengt - 28 mars 2008 12:39

Bild från året 1908.


 

Jag fick ju stöd för att bilda ett rättviseparti.

Det var ju glädjande!

Sa jag skulle svara er. Här kommer svaret! Var tvungen ta bort 2/3 av det för det  blev för långt!I min levnadshistoria har jag berättat mitt politiska ursprung där min farfar var en agitator för det som senare splittrades i socialdemokrater och kommunister.

Det var sossarna som vann och de började att bygga folkhemmet.

Borgarna hade dock inte helt lyckats med att skrämma folket från den röda faran .

Tyvärr så var det strebrarna och egoisterna som armbågade sig fram i partiet och

I dag finns det inget kvar av det ursprungliga partiet.

Vid en viss tidpunkt (en tidpunkt som  tarvar lång berättelse att förklara) gick allt bara bakåt allt blev bara  mer otryggare och ojämlikare. Mycket liknar i dag det samhälle vi hade när min farfar var ute och agiterade det är bara modärnare med elspis, TV, bilar etc. Men barn har återigen börjat slängas ut genom vräkningar. Det finns många som inte har råd med sin medicin. Barn måste stanna hemma medan de klasskamrater som har råd gör en skolresa. Ja listan hur lång den kan bli vet ni ju själva!

Tänk vilka krafter som i dag finns för att förhindra att ett parti skulle nå några framgångar som verkligen vill göra ett mer rättvist och tryggt samhälle för ALLA!

Men det räcker att påstå att ett sådant parti skulle vara ett parti som det som fanns i Sovjet vilket med sitt missbruk och grymhet för lång framtid förstört och skrämt folk

för allt som luktar socialism.  Inte ens vänsterpartiet vågar lägga fram förslag i vad jag   ville åstadkomma och nämnt i " vist skulle vi ha råd" smidet.

Finns det någon anledning att tro att kapitalisterna i dag skulle vara annorlunda än på träpatronerna  och storböndernas tid?

  Finns det någon anledning att tro Högern skulle vara

annorlunda i dag. Den högern som med alla medel bekämpade arbetarrörelsen ( tänk bara Ådalsstrejken) De som varit mot allt som kunnat förbättra för vanliga människor. De blir inte annorlunda för de byter namn och kallar sig för ett arbetarparti eller finns det vad man får uppleva i dag någon anledning att tro att det är ett annat sorts parti än det som var i nittonhundra talets början ?Alltså i dag är det meningslöst försöka bilda ett riktigt rättviseparti! Folket är tyvärr allt för indoktrinerade för att ett sådant parti skulle få någon framfång. Och skulle det lyckas tar nog strebrarna ändå över det till sist! Vi sitter  nog fast i ett ekorrhjul!

Det får gå mycket, mycket mer tillbaka innan det är dags för det!

Men då har Sverige blivit ett fattigt land där utländskt kapital äger allt!

Inte ens kommer vi äga vårt vatten vi har i våra sjöar och vattendrag. Sanna mina ord!


  

Nu stundar en solig helg framför oss. Nu önskar jag att ni bara ska få njuta och ha det bra.

Med mycket trevnad i helgen! Kram på er vänner!

 
ANNONS
 
Alle

Alle

28 mars 2008 12:52

Politik är tråkigt....men hoppas du får en trevlig solig helg! kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Detet

Detet

28 mars 2008 13:00

Nog finns det väl skäl att tro att även högern förändras. Som en vänsterman skärskådar man självklart sina partier, vad skulle framkomma om du skärskådade högerpartierna på samma sätt? Med sin konservativa läggning har de självklart inte förändrats lika mycket som vänsterna har, men det vore inte rättvist att bara fortsätta se dem som samma kapitalister när de märkbart gör försök att närma sig den politiska mitten. Precis som alla andra partier så finns det folk som drar åt båda håll, och de arbetar fortarande stark mot socialismen, men nog kan du hålla med om att de förändras?

http://detetochjaget.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

28 mars 2008 16:32

Ja du Bengt...Ett rättviseparti hade verkligen varit bra, men det är bara att konstatera att det skulle inte funka. Den sittander regeringen håller på att sälja ut vårat lands rika tillgångar också...!

Nå väl...Jag önskar dig en solig, rolig helg!
Kramiz

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Smeden själv

28 mars 2008 18:29

Hej Detet, roligt att du tittade in och kommenterade med din åsikt.Fast jag håller inte med!Jag finner att det bar är fodralet som är utbytt liksom sminklådan.Däremot har tidens gång gjort sina ändringar. Drängen kör traktor istället för slä ängen med lie, skogsarbetaren sitter i en stor maskin som sköter allt istället för att andvända såg och yxa etc.Men grunden i människorna jag talar om sitter ränderna kvar som på zebran!

 
Marianne

Marianne

28 mars 2008 23:13

Det kommer aldrig att bli någon rättvisa i världen oavsett vem som styr. För alla som har mycket vill alltid ha mer, även om det ska ske på andras väl och ve. Och de som arbetar för sin försörjning, har inte råd att göra sin röst hörd.
Ha en fortsatt skön helg. kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Detet

29 mars 2008 00:18

Ja, ser man det så håller jag med dig helt :)

 
skogsfrun

skogsfrun

29 mars 2008 12:12

Politik är en maktkamp mellan höger och vänster alltsedan franska revolutionen.
Intressant att läsa om på Wikipedia!
Tråkigt att människan oftast inte förmår leva upp till sina goda föresatser, men kampen fortsätter och vi är alla delaktiga i utgången. Alliansen sitter där den sitter för att folket lät lura sig; inget nytt under solen!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

31 mars 2008 00:23

aha, och min far fick fly från kommunister, krigsflykting

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Jocke

Jocke

4 april 2008 12:16

Har tänkt mycket på politik jag med och i banorna som du tänker i. Håller på och startar ideer till ett parti med två kompisar också. http://www.utvecklingspartiet.bloggagratis.se Det går segt nu och vi skriver inte så ofta, men ändå.

http://www.joacimlindgren.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se